Annonce
Ugeavisen Kolding

Flere boligprojekter på vej i Kolding midtby: Rekordmange ansøgere til årets byfornyelsespulje

Der blev i år givet støtte til flere ejendomme i Låsbygade, så deres stueetager snart ombygges til boliger frem for tomme butikslokaler. Foto: Kolding Kommune
48 husejere har i år benyttet muligheden for at søge støtte i Kolding Kommunes byfornyelsespulje til facaderenovering af ældre og bevaringsværdige ejendomme.

Kolding: Der skal gøres noget ved de tomme butikslokaler i centrale gader i midtbyen. Det er målet med en del af de 2,9 millioner kroner i byfornyelsespuljen, som politikerne i plan,- bolig- og miljøudvalget har fordelt til en række projekter i blandt andet Koldings midtby.

Puljen blev i år annonceret direkte til ejere af ejendomme med tomme butikslejemål. Her greb flere muligheden og fremsendte ansøgninger om støtte til at opmure butiksvinduer og istandsætte facader, så der kan blive gode boliger i de centrale bygader, eksempelvis i Låsbygade. Og det glæder formanden for plan,- bolig- og miljøudvalget Birgitte Kragh (V).

- Det er meget positivt, at bygningsejerne også er engagerede i at sikre livet i Koldings bymidte, så vi i stedet for tomme butiksruder får fine facader til nye attraktive boliger. Projekterne vil uden tvivl pynte i bybilledet. Med flere boliger i byen sikrer vi liv og grundlag for en spændende midtby – både for de, der bor i byen og dem, der shopper og er på besøg. Byfornyelsesstøtte er et godt og meget konkret værktøj for os til at hjælpe den udvikling godt på vej, fortæller Birgitte Kragh i en pressemeddelelse.

Annonce

Fortælling bevares

Halvdelen af årets ansøgere får tilbudt støttemidler til projekter, der varierer fra nye tage, nye døre og vinduer, udskiftning af stråtage og opsætning af en ny møllehat. I Christiansfeld får fire ejendomme støtte til meget synlige forbedringer, der bidrager til, at områdets stærke fortælling bevares og styrkes.

Som tidligere år var hovedparten af midlerne øremærket til ejendomme i landsbyer og i det åbne land, mens 600.000 kroner var prioriteret til projekter i UNESCO-verdensarvsområdet i Christiansfeld.

De 24 ansøgninger, som udvalget i denne omgang har imødekommet med støttemidler, har frem til udgangen af 2022 til at udføre projekterne.

Om byudviklingsmidler

Hovedparten af de midler, der hvert år fordeles som tilskud til ældre og bevaringsværdige bygninger, kommer fra staten. I alt er mere end 11,5 millioner kroner uddelt til 90 ansøgninger i de seneste fire år. F.eks. har flere forsamlingshuse fået nye tage og vinduer. Betydningsfulde og historiske huse i landsbyerne, blandt andet tidligere møller, et tidligere elværk og en tidligere skole har fået støtte, så de bevarer deres oprindelige udtryk i bybilledet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Klumme: Hvor lækker er Kolding på en skala fra 1 til 10?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Guldlærk

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Tårnhøje træer blokerer for solen og fylder haver og tagrender med blade: Kommunen vil kun fælde dem, hvis de er til fare

Ugeavisen Kolding

Nyt samarbejde skal inddrage publikum i debatten

Ugeavisen Kolding

Kunstværker fejres med fernisering og kunstwalk

Ugeavisen Kolding

Ejer af mystisk båd i fjorden ud for Marina Nord: Der er styr på den

Ugeavisen Kolding

Mødet med pædagogerne har sat en masse tanker i gang

Ugeavisen Kolding

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Ugeavisen Kolding

Mere magt til de ældre

Ugeavisen Kolding

Vi vil investere grønt!

Ugeavisen Kolding

Kolding Kommune vil ansætte 16 skoleelever i fritidsjob på plejehjem

Ugeavisen Kolding

Anders Jensen siger op i KoldingQ: Skifter til Kolding IF´s lokalrivaler

Ugeavisen Kolding

Kolding særligt i fare for ekstreme oversvømmelser: Nu har kommunen en plan, der skal mindske skaderne

Ugeavisen Kolding

Vi mangler byggegrunde i Vamdrup

Ugeavisen Kolding

Har aldrig været lavere: Markant færre husejere i Kolding ramt af indbrud

Ugeavisen Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Ugeavisen Kolding

Svar til Villy Søvndal

Ugeavisen Kolding

Stor julebutik åbner snart

Ugeavisen Kolding

Post Nord tilbyder sen indlevering af pakker

Ugeavisen Kolding

Ung mand sigtet for at narre kreditkort fra tre ældre kvinder i Kolding ved at udgive sig for at være fra banken

Ugeavisen Kolding

Geografisk Have fylder efterårsferien med aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Mikkel repræsenterer regionen ved DM

Ugeavisen Kolding

Vi kan både skabe velfærd nu og planlægge for fremtiden

Annonce