Annonce
Ugeavisen Kolding

Flere klassikere i nyt teaterprogram: Se hvilke stjerner du kan opleve i Kolding

Den Gerrige bliver årets første forestilling hos Kolding Teaterforening. Stykket er en klassiker, og dem er der flere af i sæsonprogrammet. Foto: Gudmund Thai
Kolding Teaterforening tager hul på en ny sæson, hvor der bliver taget corona-hensyn, så publikum kan føle sig trygge.
Annonce

Kolding: Det bliver en klassiker, som åbner sæsonen 2020/2021 hos Kolding Teaterforening. Molières klassiske komedie, Den Gerrige, spiller på Comwell Kolding Teater mandag den 5. oktober kl. 19.30.

Og af hensyn til faren for corona-smitte så vil der naturligvis være god plads mellem tilskuerne. Der vil mindst være et ledigt stolesæde mellem grupper.

I premierestykket kan den gerrige Harpagon slet ikke tøjle sin angst for, at nogen skal stjæle fra ham. Hans mistænksomhed driver gæk med ham, og han dækker febrilsk over, at han har en stor pengekiste gravet ned i sin have. Hans børn og tjenere er opdraget til at spare, hvor der spares kan: "Hvorfor dog gå med paryk, når man kan nøjes med sit eget hår, der gror ganske gratis".

Med dette klassiske udgangspunkt er scenen sat for en forviklingskomedie, hvor de to søskende allierer sig med deres tjenere og med giftekniven Frosine for at slippe fri af deres fars tyranni og få lov til at gifte sig med dem, de elsker. For i en ægte komedie ender de rette med at ægte hinanden. Harpagon derimod forbliver gift med sine penge.

Annonce

Noget for alle

Stykket er det første i sæsonen, og der er meget i vente på Kolding Teater, Godset, Kolding Egnsteater og Dr. Dorothea Teater, som alle lægger scenegulv til forestillinger i løbet af sæsonen. I alle tilfælde er der taget hensyn til corona, fortæller Thomas Vilrich, der er formand for teaterforeningen.

- De fleste af vores stykker bliver opført på Kolding Teater, hvor vi har masser af stolesæder. Det er sjældent i løbet af en sæson, at vi er så mange, at vi ville kunne fylde hele salen, siger Thomas Vilrich og føjer til:

Hvad vil god opførsel sige i 2020? Et humoristisk bud får man i "Emma ude af takt", som spiller på Comwell Kolding Teater den 1. november, hvor Folketeatret kommer forbi med skuespillerne Birgitte Raaberg, Pia Rosenbaum, Christiane Bjørg Nielsen, Tanya Lund Andersen, Henriette Rosenbeck og Sanne Gravlund. Pressefoto: Folketeatret

- På Godset laver vi altid café-opstillinger med et begrænset antal billetter, fordi vi vil sikre, at alle får en god oplevelse, så vi er alligevel aldrig mere end højst 150 publikummer dernede. På Kolding Egnsteater kan der i disse tider være 100 publikummer, selv om der er plads til næsten det dobbelte, siger Thomas Vilrich.

Et af de stykker, som har solgt godt i forsalg allerede hos Kolding Teaterforening, er "Eks-mænd", der har en halv Cirkusrevy i hovedrollerne. Her ses Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard i en komedie om to fraskilte mænd på rejse gennem Europa. Pressefoto: Folketeatret

Og hvad skal publikum så opleve? Ja, programmet for 2020-2021 byder blandt andet på klassikere som Et dukkehjem, Sommer i Tyrol, Hamlet, Den Gerrige, Robin Hood og De tre Musketerer - den sidste dog i en noget alternativ version, for komik, musik og platheder er sjældent langt borte, når Figaros og Den Ny Opera tager fat.

Desuden er der monologer, opera, satire, komik og en kabaret, som tager afsæt i Stings musik.

- Så man skal være meget lidt interesseret i kultur, hvis man ikke finder et eller andet, som passer i ens egen smag, smiler Thomas Vilrich.


Man skal være meget lidt interesseret i kultur, hvis man ikke finder et eller andet, som passer i ens egen smag.

Thomas Vilrich, Kolding Teaterforening


Se hele programmet

  • Første forestilling i år er Den Gerrige med blandt andre Kristian Holm Joensen, Mette Horn, Troels Malling og Sofia Cukic. Den spiller mandag den 5. oktober på Kolding Teater.
  • I løbet af sæsonen kan man møde blandt andre Kirsten Olesen, Jesper Riefensthal, Jacob Morild, Farshad Kholgi, Paw Henriksen og Søren Hauch-Fausbøll i de mange forestillinger.
  • Se hele programmet på www.koldingteaterforening.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce