Annonce
Ugeavisen Kolding

Forretningen blomstrer for millioner hos lavpris-havecenter: Bedste resultat nogensinde

Brian Reenberg, direktør i og grundlægger af BilligBlomst, her på åbningsdagsdagen for Kolding-afdelingen tilbage i 2019. Siden da er forretningen vokset markant, og for nyligt kunne BilligBlomst i Kolding fremlægge sit bedste resultat til dato. Foto: Peter Leth-Larsen
BilligBlomst i Kolding havde et særdeles indbringende 2021 med stort millionoverskud, men tiden for de helt store haveprojekter hjemme hos danskerne er forbi, fortæller grundlæggeren bag lavpris-havecentret.

Kolding: De har haft nok at se til i BilligBlomst på Vejlevej de seneste år.

Konceptet er planter, buske, træer, blomster, frø og løg til lavpris, hvor det meste service er skåret væk til fordel for lave priser, når der skal handles til de store haveprojekter, eller hvis bestanden af stueplanter skal udvides markant. Og har du besøgt BilligBlomst en vilkårlig lørdag vil du vide, at der er travlt i lavpris-havecentret.

Travlheden understreges af det nyeste regnskab for 2021, som virksomheden for nyligt har fremlagt. Det viser et overskud på godt 5,9 millioner kroner før skat, hvilket er det bedste i Kolding-afdelingen, siden det åbnede i 2019.

Annonce

- Der var også i 2021 enormt travlt i vores centre, herunder i Kolding, og det er virkelig positivt. Det er især kundernes efterspørgsel på stueplanter, som har trukket væksten i den senere tid, og vi har stort set solgt alt, vi har bestilt hjem, så det er meget positivt. Den tendens er fortsat ind i 2022. Så vi holder fast i en god fremgang, fortæller Brian Reenberg.

Færre store projekter

Siden sin grundlæggelse er BilligBlomst vokset med over 20 procent om året på sin omsætning, alt imens at medarbejderstaben er mangedoblet. Derfor beskæftiger den samlede koncern i dag over 200 medarbejdere, hvoraf omkring de 20 af dem arbejder i Kolding.

Som andre havecentre og byggemarkeder oplevede også BilligBlomst er kraftig opblomstring under corona-nedlukningen, men ved udgangen af 2021 og her i 2022 har forbrugeradfærden blandt kunderne i Kolding-afdeling ændret sig en smule.

- Vi oplever en smule tilbagegang på kundernes helt store projekter, hvor der virkelig bliver købt stort ind af planter, krukker og så videre. Der er skruet en smule ned, og nu har kunderne vendt blikket lidt mere mod stueplanter, som så tilsvarende vokser, forklarer Brian Reenberg.

Billigblomst

Billigblomst er stiftet af og ejet af Brian Reenberg. Det skete i 2012. I dag omsætter BilligBlomst for omkring en halv milliard kroner.

Forretningen begyndte egentlig som et engros-firma, der solgte frugt og grønt. Efter en del efterspørgsel blev firmaet udvidet med salg af billige planter - først i en begrænset periode om foråret.

I dag har kæden, der har hovedkontor ved Aarhus, syv butikker i hele landet - og så har virksomheden for nyligt købt Langeskov Planteskole.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Mild pengeregn over beboerne i 19 bydele i Kolding: Se her hvem der får del i årets pulje

Annonce
Ugeavisen Kolding

Pengeregn over lokale foreninger og ildsjæle: Løvens Hule-arrangement på Posthuset var en succes

Annonce
Ugeavisen Kolding

Ka' du li' is - så har Ugeavisen brug for dig!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Ugeavisen Kolding

Lokal taekwondo-kæmper hev guldet hjem

Ugeavisen Kolding

Håndboldspillere serverer is i lokal isbutik

Ugeavisen Kolding

Hansen Seest holder åbent hus

Ugeavisen Kolding

Ny udstilling i Nicolai Gården

Ugeavisen Kolding

Skole OL i Seest Idrætspark

Ugeavisen Kolding

Bæredygtighedshuset holder 1-års fødselsdag

Ugeavisen Kolding

Nyt udendørsbassin i SlotssøBadet

Ugeavisen Kolding

Marcus modtog medalje foran Dronning Margrethe

Ugeavisen Kolding

Anja kokkererer og står bag disken i madforretning på 27. år: Drikker et par kander kaffe og mange dåsecolaer hver dag

Ugeavisen Kolding

Forretningen blomstrer for millioner hos lavpris-havecenter: Bedste resultat nogensinde

Ugeavisen Kolding

Nanna sælger rideudstyr og kæledyrsfoder: - Det er bare fedt at leve af det, jeg brænder for

Annonce