Annonce
Ugeavisen Kolding

Fortsat aflastning af pårørende

Læserbrev: SF har i sin serie af læserbreve skrevet om, at de vil indføre en ordning i Kolding Kommune med, at pårørende til demente skal kunne få afløsning i eget hjem et par timer en gang om ugen.

Den ordning har vi allerede. Det er en rigtig god ordning, som har stor betydning for de pårørende. De får derved et frirum til f.eks. at se en veninde, købe ind, komme til frisør eller noget andet.


Annonce

Ordning er ikke afskaffet og der er absolut ingen planer om at den skal afskaffes.


Men den mærkelige debat om, at ordningen skal indføres – selv om vi allerede har den - har gjort en del pårørende usikre på, om den nu er blevet afskaffet. Jeg har i hvert fald fået en del henvendelser, nervøse mennesker, der ellers har nok andet at spekulere på. Så lad mig slå det helt fast: ordningen er ikke afskaffet, og der er absolut ingen planer om, at den skal afskaffes. Så man skal ikke være bekymret.

Et alternativ til aflastning i hjemmet er daghjem for demente. Det giver ligeledes et vigtigt frirum til den pårørende, så der er mulighed for andre aktiviteter og andet livsindhold end at være pårørende. Samtidig giver det opleverser til den demente i trygge rammer. Det er her, der er for lang venteliste, og det er her jeg inderligt opfordrer til, at vi får bevilget flere midler. Således man ikke skal vente ret længe på en plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce