Annonce
Ugeavisen Kolding

Forvandlingen af Søndergade er i gang: Bliver grøn oase med plads til hygge

Renoveringen af den sydlige del af Søndergade er startet. I første omgang pilles de røde klinker op. Foto: Louise Lauritsen
I denne uge startede renoveringen af den sydlige del af Søndergade, hvor belægningen pilles op langs den østlige facade. De røde belægningsklinker skal genbruges i både Søndergade syd, på Søndertorv og Tombolapladsen. Den nye gade skal stå klar i december.
Annonce

Kolding: Arbejdet med at omdanne den sydlige del af Søndergade til et grønt strøg er netop startet. Første opgave består i at pille de røde belægningsklinker op langs hele den østlige facade i gaden, og det arbejde skrider hurtigt frem.

Klinkerne bliver pakket og sendt til Odense, hvor de skal gøres rene, inden de ryger retur til Kolding. Her skal de nemlig genbruges i både Søndergade syd, på Søndertorv og Tombolapladsen, som alle skal have ny belægning i flere farver.

- Vi genbruger alle de røde klinker og supplerer så med nogle i mørkere farver, så det vil ligne det mønster, man kan se i den østlige del af Jernbanegade, forklarer landskabsarkitekt ved Kolding Kommune, Alexander Priesemann.

Han fortæller samtidig, at det ikke er for at spare penge, kommunen har valgt at genbruge belægningsklinkerne, da udgiften er cirka den samme, som hvis man skulle købe nye klinker.

- Men på denne måde smider vi ikke nogen klinker ud, og derfor får vi heller ikke brug for at købe nye røde klinker.

Annonce

Et grønt bælte

Foruden den nye belægning får Søndergade syd også et bredt grønt bælte med tulipantræer, regnvandsbede, opholdsmuligheder, bænke, en legestation med bl.a. en gynge, passager ind til gadens butikker og ny belysning.

- De seneste år har vi afprøvet forskellige ideer i midtbyen, og noget af det, vi har fået rigtig god feedback på, er grønne åndehuller med gode opholdsmuligheder. De elementer kommer også til at præge Søndergade, forklarer Alexander Priesemann.

I gadens midterfelt vil der stadig være plads til varekørsel, mens den vestlige side af Søndergade får en mere åben struktur med plantekasser, mobile opholdsmøbler samt cykelparkering.

Ifølge planen skal den nye Søndergade syd stå færdig den 22. december. Projektet er en del af puljen på 25 mio. kr., som byrådet har afsat for at give dele af Kolding midtby et løft.


De seneste år har vi afprøvet forskellige ideer i midtbyen, og noget af det, vi har fået rigtig god feedback på, er grønne åndehuller med gode opholdsmuligheder. De elementer kommer også til at præge Søndergade.

Alexander Priesemann, landskabsarkitet, Kolding Kommune


Der bliver etableret indgange til alle butikker i den østlige del af Søndergade, mens renoveringen står på. Foto: Louise Lauritsen
De røde klinker skal gøres rene, inden de kan bruges igen. Det sker i Odense. Foto: Louise Lauritsen
Alexander Priesemann, landskabsarkitekt ved Kolding Kommune, viser her, hvor den nye belægning cirka kommer til at strække sig til. Mellem ham og til bilen kommer det nye grønne bælte til at løbe. Foto: Louise Lauritsen
Der bliver passet godt på de røde belægningsklinker, for de skal nemlig genbruges både her i den sydlige del af Søndergade, på Sønder Torv og Tombolapladsen. Foto: Louise Lauritsen
Renoveringen af den sydlige del af Søndergade er startet. I første omgang pilles de røde klinker op. Foto: Louise Lauritsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Gør kommunen giftfri

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Juletoget aflyses

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Philip droppede ud af gymnasiet for at satse på sin virksomhed: Et uventet 12-tal blev starten på hans iværksættereventyr

Ugeavisen Kolding

Vind godteposer til hele klassen: I år bringer julemanden søde sager ud til skoler og børnehaver

Ugeavisen Kolding

Julemandens Hus bliver ikke åbnet for besøg i år

Ugeavisen Kolding

Midtbyens juletraditioner bliver udfordret af corona

Annonce