Annonce
Ugeavisen Kolding

Fra 200 til 25 kvadratmeter: Amanda og Morten har solgt drømmehuset og sejler på eventyr

Amanda og Morten Hedevang tager til foråret ud at sejle sammen med deres to sønner, Storm på fem år og William på lige under halvandet år. Familien håber at kunne købe en båd i løbet af de næste par måneder, så de kan blive klar til at sejle afsted. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Amanda og Morten Hedevang har netop solgt deres nyrenoverede hus, og hun har opsagt sin drømmestilling. Til april planlægger parret at sejle ud på eventyr i Middelhavet sammen med deres to små børn.
Annonce

Kolding: Efter halvandet års renovering stod drømmehuset endelig klar i Vonsild i 2020, hun havde det perfekte job, sammen blev de forældre for anden gang for snart halvandet år siden, og hverdagen med madpakker og fritidsaktiviteter buldrede af sted. Men der var alligevel et eller andet, der manglede hos Amanda og Morten Hedevang og deres to drenge Storm og William.

- Der gik bare virkelig hverdag og hamsterhjul i den, og jeg tror bare, at vi begge to savnede, at der var mere tid og overskud med vores familie. Det lyder helt vildt kliché at sige, men det er trods alt det, der betyder noget, så vi har bare brug for, at der skal ske noget helt andet nu, forklarer Amanda Hedevang.

Hun har derfor opsagt sin stilling som iværksætterkonsulent hos Business Kolding og stopper ved udgangen af marts, Morten har taget orlov fra sit arbejde som maskinmester, huset er solgt, og fra april er det planen, at familien skal sejle af sted på eventyr i Middelhavet.

- Vi ved endnu ikke præcist, hvor vi sejler ud fra, men vi håber snart at kunne finde den helt rette båd. Vi har haft kig på et par stykker i Kroatien, men det hele er blevet lidt mere kompliceret på grund af corona-situationen, siger Morten Hedevang og forklarer videre:

- Vi vil helst have en båd på mellem 42 og 46 fod med omkring 10 sovepladser, så der også er mulighed for, at vi kan have familie og venner med ombord. Man kan roligt sige, at det bliver en forandring i forhold til det, vi kommer fra her i huset, siger han og kigger sig omkring i familiens store køkken-alrum:

- Men lige nu glæder vi os bare helt vildt til at tage af sted, siger Morten Hedevang.

Annonce

Lang tid undervejs

Ideen til at sejle ud er langt fra opstået spontant. Faktisk havde parret for første gang tanken oppe at vende for cirka ti år siden.

- Ideen opstod for mange år siden, lysten til at rejse ud har altid været der, men nu med børnene var det også vigtigt for os, at de har en form for hjem og base, og det får man ombord på en båd, siger Morten Hedevang.


Ideen opstod for mange år siden, lysten til at rejse ud har altid været der, men nu med børnene var det også vigtigt for os, at de har en form for hjem og base, og det får man ombord på en båd.

Morten Hedevang


Han har sejlet med sin familie igennem det meste af sin opvækst, og det er derfor ikke helt fremmed for ham at skulle færdes på en båd. Historien er dog en anden for hans hustru.

- Altså, lad mig sige det sådan, at jeg tror, det kan tælles på to hænder de gange, jeg har været med ude at sejle, så jeg skal nok lige skoles lidt i, hvordan og hvorledes det hele foregår, men det er jeg sikker på nok skal gå, selvom jeg ikke er så erfaren. Det er også en af grundene til, at vi har valgt at sejle i Middelhavet, hvor der både er varmt og lækkert, men hvor det også er til at komme i land, hvis der er brug for det, siger Amanda Hedevang.

Hele familien ser frem til at komme ud at sejle, når det bliver forår. Inden da skal familien have anskaffet sig en båd, og det bruges en del af dagene ved siden af arbejde derfor på i øjeblikket. Privatfoto: Ildiko Kicsi

Foruden at Amanda skal lære rigtigt at sejle, så er parrets ældste søn, Storm, også startet til svømning og sejlads.

- Corona har godt nok sat en stopper for det i en periode, men han glæder sig i hvert fald meget til at komme af sted. Selvom det som femårig godt kan være lidt svært at forstå, at vi ikke skal tilbage og bo her i huset, siger Amanda smilende og kigger over på Storm, som har taget plads ved siden af en hjemmebygget hule i den ene ende af familiens sofa.

Annonce

Ny hverdag

Netop udfordringen med at have to små børn med ombord på en båd er noget af det, som mange har spurgt parret til, og de har da også gjort sig mange overvejelser omkring, hvordan det kommer til at være.

- Det bliver selvfølgelig en helt anden hverdag, fordi vi selv skal til at undervise Storm og lave læreplaner og alt muligt, men vi har talt meget med forskellige andre par, som har gjort det samme, så vi har fået mange gode råd med fra dem, siger Morten Hedevang.

Familien er desuden også allerede ved at forberede sig på, at de snart skal til at leve på væsentlig færre kvadratmeter, og de har allerede solgt en stor del af inventaret i huset, som de også skal være ude af i løbet af januar.

- Vi havde ikke lige helt regnet med, at det ville blive solgt så hurtigt, siger Amanda grinende:

- Så nu flytter vi lige midlertidigt i en lejlighed, inden vi drager af sted. Her i huset er vi allerede rykket sammen i underetagen, fordi vi har solgt så mange af vores møbler, så det gav ikke mening at blive ved med at have den øverste del i brug. Så man kan sige, at vi gradvist vænner os til at skulle leve på mindre plads, siger Amanda Hedevang.

Morten Hedevang har været vant til at sejle med sin familie, lige siden han var barn, mens Amanda er mere utrænet. Det er blandt andet også derfor, at parret har valgt at sejle i Middelhavet, hvor de har mulighed for at lære båden godt at kende i et mindre strabadserende farvand. Privatfoto: Ildiko Kicsi

Hverken hun eller Morten er dog bekymrede for, om familien kan finde sig til rette ombord på båden. Det vigtigste er tiden sammen og at turde gå efter drømmen, forklarer Amanda.

- Selvom vi nu ikke umiddelbart tror det, så er der jo selvfølgelig en eller anden lille risiko for, at vi finder ud af, at det bare slet ikke er os at sejle, eller at vi alle sammen lider af kronisk søsyge, siger hun grinende:

- Men så kan vi i det mindste kigge tilbage på det og sige, at vi fik prøvet det af, og at vi turde at tage chancen med det, der føles rigtigt for os, siger Amanda Hedevang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce