Annonce
Ugeavisen Kolding

Frederik blev årets talentudvikler

Frederik Lund er blevet teknisk chef for seniorholdet i Kolding IF, men hjertet banker stadig for talentudviklingen. Det var derfor også en rørt Frederik Lund, der fik overrakt prisen. Foto: Kolding Kommune

Kolding: Kolding: Frederik Lund har først som sportslig koordinator og derefter som talentchef i Kolding IF været en central del i opblomstringen af drengefodbolden i Kolding.

Det bliver nu belønnet af Kolding Talent med titlen som årets talentudvikler 2020.

Gennem mange år har fodbolddrenge med ambitioner skullet pendle ud af Kolding i en alt for tidlig alder. Efter flere mislykkede forsøg på at skabe et talentmiljø i Kolding, kom det endelige gennembrud i 2016. Her startede fodboldsamarbejdet i Kolding, FSK, den første talentcentertræning op efter flere års tovtrækning klubberne imellem. Den gang havde en gruppe i FSK, med deltagelse af kommunens klubber, peget på KIF Fodbold som udførende for talentudviklingen i Kolding.

Annonce

Frederik Lund var med på rejsen fra begyndelsen og overtog, efter Anders Jensen blev seniortræner, styrepinden i samarbejde med FSK.

De seneste år er det kun gået en vej for talentudviklingen af drengefodboldspillere i Kolding. Kulminationen kom, da FSK fik tildelt topcenter og ikke mindst licens til at spille i U17 og U19 divisionen.

I dag har klubben et stærkt setup med fire fuldtidstrænere til ungdommen, fysisk træner og en stor del af spillerne tilknyttet sportsklasserne på Brændkjærskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce