Annonce
Ugeavisen Kolding

Fri bane til 125 ungdomsboliger i Kolding

Blandt andet her i Domeas ungdomsbolighus på Teglgårdsvej lige på kanten af campusområdet er der ledige boliger at få. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
StudentKolding melder om ekstraordinært mange tomme ungdomsboliger lige nu, og også i den sammenhæng er corona synderen, vurderes det. Men det begynder at røre på sig, oplyser StudentKolding.

Kolding: Unge, som planlægger at flytte til Kolding for at læse eller fortsætte deres nuværende studier - og unge i samme situation, men som stadig bor hjemme hos deres forældre her i kommunen, har lige nu super gode muligheder for at få fat i en fin og centralt beliggende ungdomsbolig.

Helt usædvanligt har StudentKolding, som står for udlejningen af alle boligorganisationernes ungdomsboliger, nemlig lige nu omkring 125 ledige boliger uden venteliste.

De ligger blandt andet i Havneparken, Jernbanegade, på Teglgårdsvej - og 38 af de tomme lejligheder finder man i Alfabos nye byggeri ved siden af det orange ungdomsbolighus i Kolding Åpark. I det nye byggeri, som stod klar til indflytning i december, er der i alt 46 ungdomsboliger.

Annonce

Så ungdomsboligsituationen er i øjeblikket en helt anden, end den har været tidligere, hvor der var alenlange ventelister og stor mangel på ungdomsboliger i Kolding.

Forsigtig optimist

Sagsbehandler Annemarie Lønne Pedersen fra StudentKolding forklarer om årsagen, at Kolding Kommune for det første har fået flere hundrede nye ungdomsboliger i de sidste fire-fem år. Og for det andet og mere afgørende, så har coronapandemien ført til de mange tomme ungdomsboliger, vurderer hun.

- Der er ekstraordinært meget tomgang, men det er også lavsæson nu, og det gode er, at det begynder at røre på sig i takt med genåbningen af samfundet. Så jeg er forsigtig optimist, siger Annemarie Lønne, som peger på, at de studerende i lange perioder har modtaget fjernundervisning og derfor ikke haft så stort behov for at bo i Kolding - og at de 30-40 udenlandske studerende, som plejer at komme i starten af året, ikke har kunnet komme hertil i år.


Det gode er, at det begynder at røre på sig i takt med genåbningen af samfundet. Så jeg er forsigtig optimist.

Annemarie Lønne Pedersen, StudentKolding
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce