Annonce
Ugeavisen Kolding

Frisørsalon i Låsbygade kan fejre 40 års jubilæum: Mange kunder er kommet her siden begyndelsen

På billedet her ses de fire tidligere ejere af Frisør Carnaby, som i alle 40 år har haft adresse i Låsbygade 81. Fra forrest mod bagerst er det Yrsa Østergaard og Connie Mikkelsen, som den 1. april 1981 startede salonen, Annette Holm-Søberg og Gitte Gottwald. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Den 1. april kan frisørsalonen Carnaby i Låsbygade 81 fejre 40 års jubilæum. Salonen har igennem årene haft fem forskellige ejere, herunder den nuværende Henriette Juhler, som selv kan fejre fire år i spidsen stedet.

Kolding: Henriette Juhler og hendes to ansatte når ikke at stå mange minutter i lokalerne hos Frisør Carnaby i Låsbygade 81, før den første kunde har fat i døren og stikker hovedet inden for.

- Har I åbent? Kan man måske få lov at købe noget shampoo, lyder det spørgende fra kvinden i døren, som desværre må konstatere, at svaret på begge spørgsmål er nej, inden hun forsvinder ud på gaden igen.

Selvom den nyligt vedtagne genåbningsplan skitserer, at frisørerne igen den 6. april kan slå dørene op for kunder og klipningerne, så er det nemlig ikke derfor, at de tre kvinder er samlet.

Den 1. april kan Henriette Juhler nemlig både fejre fire år som indehaver af Frisør Carnaby og 40 års jubilæum for salonen, som har haft til huse i lokalerne i Låsbygade siden 1. april 1981.

- Derfor var det også med en vis portion ærefrygt, da jeg overtog den, for man vil da virkelig nødig være den, der får det hele ødelagt, siger Henriette Juhler grinende og fortsætter:

- Der er jo mange kunder, som kan huske de tidligere ejere, og som er kommet her lige siden begyndelsen. Så det var virkelig også med en stor mængde respekt for historien bag stedet, at jeg overtog, siger Henriette Juhler, inden døren til salonen endnu engang går op.

Annonce

Fælles minder

Denne gang er det dog velkendte ansigter, nemlig de fire tidligere ejere af Frisør Carnaby, som træder ind over dørtrinnet, og der går ikke mange sekunder fra de alle er samlet til snakken falder på "gamle" dage.

- Da Yrsa og jeg startede salonen, der var noget af det første, vi gjorde, nærmest at lappe et stort hul i gulvet ude bagved, så vi ikke røg ned igennem, siger Connie Mikkelsen grinende, inden Yrsa Østergaard tager over:

- Jeg kan bare huske, at vi lå på gulvet herinde en aften, efter vi havde malet en hel dag, og så diskuterede vi, hvad salonen egentlig skulle hedde. Vi fik hjælp af sådan en reklamemand, og så blev vi inspirerede af Carnaby Street (stor gågade i London, red.), og at lige det navn begynder og ender med forbogstaverne i vores navne. Og så blev det det, siger Yrsa Østergaard.

Siden de to kvinder startede salonen er der sket meget i de fysiske rammer i Låsbygade, hvor både farver og interiør af flere omgange er skiftet.

- Der sker jo bare meget over 40 år, også hvad der sådan er moderne, men jeg tror, at det går lidt igen ved os alle sammen, at vi har haft nogle lidt særlige ting her. Altså, jeg kan huske, da vi havde et bur stående med en undulat, siger Annette Holm-Søberg, mens de andre i salonen begynder at grine:

- Gud, det er rigtigt, siger Gitte Gottwald, som sammen med Annette havde salonen fra 2005 frem til 2013:

- Men jeg kan altså også huske Yrsas meget fine broderede puder, som altid lå her, siger hun, inden hun bliver afbrudt af Connie:

- Det var faktisk ikke engang Yrsa, der har taget den med herned, for de kommer fra en i min familie, men de har altid i folkemunde været kendt som Yrsas, siger Connie Mikkelsen og begynder igen at grine.

Annonce

Den største gave

Blandt de nyere ansigter i salonen bliver der lyttet ivrigt med på snakken, for selvom de ikke selv har været en del af livet i salonen fra start, så har en del af deres kunder været det.

- Det er ret fantastisk at høre de andre her bare stå og fortælle, for det er god viden for sådan nogle som os, siger Mie Kristensen Dam, som har været ansat siden 2017, hvor Henriette Juhler overtog salonen:

- For vi har jo kunder, der kommer ind og kan fortælle en hel masse, fordi de er kommet her igennem nærmest 40 år. Det er også sådan noget, der i hvert fald for mig er med til at gøre, at man bliver endnu mere engageret i sit arbejde, siger Mie Kristensen Dam.

Henriette Juhler (i midten) kan den 1. april fejre fire års jubilæum som ejer af Frisør Carnaby. Hun har lige nu to ansatte Mie Kristensen Dam (tv.), som ser frem til igen at kunne tage imod kunder til april, og Mia Staal (th.), som lige nu er på barsel, men er tilbage i salonen igen til august. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Hun kan sammen med Henriette Juhler se frem til igen at tage imod kunder den 6. april, men den helt store fejring af jubilæet bliver det ikke til i denne omgang.

- Altså, den bedste gave vi kunne få, det er da nok, at vi igen kan få lov at åbne, men vi plejer faktisk at servere kage og sådan for vores kunder, når vi har fødselsdag. Det kan vi ikke rigtig i år, men vi pynter nok op med en masse flag, siger Henriette Juhler.

1. april i Frisør Carnaby

1. april 1981 blev Frisør Carnaby startet af Yrsa Østergaard og Connie Mikkelsen.

1. april 2001 stoppede Connie Mikkelsen, og Annette Holm-Søberg overtog Connies del af salonen.

1. april 2005 stoppede Yrsa, og Gitte Gottwald overtog Yrsas del af salonen.

1. april 2013 stoppede Annette, og Gitte overtog Annettes del af salonen.

1. april 2017 stoppede Gitte, og Henriette Juhler overtog salonen.


Der er jo mange kunder, som kan huske de tidligere ejere, og som er kommet her lige siden begyndelsen. Så det var virkelig også med en stor mængde respekt for historien bag stedet, at jeg overtog.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Unge i arbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce