Annonce
Ugeavisen Kolding

Frisøruddannelse fortsætter under hård nedlukning

Jette Højsager (t.v.) guider og vejleder Rachel Eulin Jensen, der efter planen er udlært til april 2022, i en tid, hvor kunderne er erstattet med øvelseshoveder og kreative løsninger. Foto: PR
Frisøruddannelsen fortsætter trods nedlukningen, men både elever, undervisere og frisørmestrene tvinges til at tænke alternativt for at få eleverne ordentligt igennem forløbet.
Annonce

Kolding: Der har været kamp om pladserne i Rachel Eulin Jensens lejlighed i Kolding. Den 23-årige frisørelev fra Hansenberg har nemlig været i gang med sjette hovedforløb på sin uddannelse, et forløb hun normalt ville følge i skolens undervisningslokaler og store frisørsalon, men covid-19-situationen gør, at hele skoleperioden har bestået af virtuel undervisning.

- Vi har fået en masse værktøjer med hjem fra skolen. For eksempel forskellige børster og fire øvelseshoveder, der fylder en del i lejligheden. Min kæreste har ikke været så begejstret. Det har været fem lange uger for ham, for han synes, at hovederne kigger på ham hele tiden, fortæller Rachel Eulin Jensen og griner lidt ved tanken.

Annonce

Eleverne har mester 100 procent

Det er ikke kun de studerende, der får sat deres kreativitet på prøve i disse tider, det gør også både underviserne på Hansenberg og de forskellige frisørmestre, der har elever.


Selvfølgelig ville vi meget hellere have kunder, men i mangel af dem får eleverne mig 100 procent.

Jette Højsager


- Nu er de alle tre tilbage fra skolen, og jeg har forberedt mig på, hvad vi kan lave, for jeg synes, det hele er så synd for de unge mennesker, siger Jette Højsager, indehaver af Hårrødderne i Kolding og fortsætter:

- Selvfølgelig ville vi meget hellere have kunder, men i mangel af dem får eleverne mig 100 procent. Samtidig har jeg under skoleperioden haft tid til at følge med i, hvad de laver, så jeg har fulgt meget mere med, end jeg plejer. Det har jeg nydt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Ugeavisen Kolding

Hvem tager ansvaret?

Annonce