Annonce
Ugeavisen Kolding

Frivillige skaber en gratis juleoplevelse: - Det er en gave til Kolding

Torben Jensen, soldaterveteran og sikkerhedsvagt, fik ideen til korkoncerten i Immanuelskirken. Helle Kristiansen, der står ved siden af, er næstformand i Det Forskudte Dige, som er arrangør bag korkoncerten. Hun underviser også i mindfullness i kælderen under kirkesalen. Foto: Søren Gylling
Immanuelskirken bliver rammen om en korkoncert, som skal være en ny juletradition i Kolding. Koncerten skal laves af frivillige sangere, og det skal være en gratis oplevelse i december.
Annonce

Kolding: "Musik er magisk".

Det er under den slaglinje, at der bliver inviteret til en helt ny og unik juleoplevelse i Kolding. Den 9. december bliver Immanuelskirken nemlig rammen om en korkoncert, der udelukkende er skabt af frivillige kræfter.

Koncerten er en gratis oplevelse for publikum, og det er faktisk afgørende for arrangementet, at man ikke skal betale entré.

- Det skal være en gave til Kolding. Det er ikke alle, som har råd til at tage til julekoncert i Brændkjærkirken eller på slottet, siger Torben Jensen.

Han er soldaterveteran, sikkerhedsvagt og idémand bag koncerten. Ideen faldt ham ind, da han i sommer selv hørte en kirkekoncert med et kor, der satte alle hans følelser i bevægelser.

- Dagen efter var jeg stadig helt færdig, fordi musikken havde bevæget mig så meget. Jeg besluttede mig for, at jeg ville lave et arrangement, hvor alle er inviteret, så de også kan mærke den magi, som musikken har.

Korkoncerten holdes i regi af Det Forskudte Dige, som Torben Jensen er formand for. Foreningen er for folk, som har ondt i livet. Den har stort fokus på soldaterveteraner og pårørende til veteraner, men her er også plads til andre. Den har indrettet sig i Immanuelskirken, hvor foreningen holder kurser i mindfulness og andre former for terapi, som alt sammen foregår i den hyggelige kælder under kirkerummet.

Syng med

Selv om der allerede er en del korsangere til det frivillige kor, så er der plads til endnu flere, som har lyst til at synge under ledelse af korleder Julie Husballe Hansen fra MGK-linjen på Kolding Musikskole. Alder og køn er underordnet, det handler om interessen.

Der bliver fire øveaftener plus koncerten.

Den første øveaften bliver mandag den 11. november fra klokken 19 til 21. Der øves hver mandag i fire uger, og så er der en times koncert mandag den 9. december klokken 19.

Se også www.detforskudtedige.dk.

Annonce

Håb om en tradition

Julekoncerten bliver holdt i selve kirkesalen. Den bliver dirigeret af korleder Julie Husballe Hansen, der går på MGK-linjen hos Kolding Musikskole. Hun kommer til at lede et kor af frivillige sangere, og initiativtager Torben Jensen bliver selv en af dem.

- Det er der ingen tvivl om, for her skal være plads til alle, der har lyst til at synge. Og så skal vi op på 20-30 frivillige sangere, der vil være med til at give en fælles oplevelse til resten af Kolding, siger Torben.

Han håber, at premieren bliver en succes, for han har et håb om, at det kan blive en tradition.

- Musikken ligger mig rigtig meget på sinde, og jeg vil rigtig gerne arbejde endnu mere med musikskolen, så jeg har allerede en plan om, at vi også skal holde en forårskoncert, siger Torben Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce