Annonce
Ugeavisen Kolding

Fyrværkerens guide til godt fyrværkeri

Foto: Colourbox
Fyrværker Jes Graasbøll kommer her med seks gode råd til dig, der gerne vil gøre noget ekstra ud af fyrværkerishowet derhjemme i haven.
Annonce

.

1 Se video og spørg

Når man vælger sit fyrværkeri, er det vigtigt, at man sætter sig ind i det. Se nogle videoer, og kom ned og få en snak med fyrværkeren om, hvordan du sætter det bedst sammen.

2 Køb compound

Compound-batterier er en af de nemmeste og sikreste måder at lave et flot show på. På billedet er det et batteri bestående af tre mindre batterier. Vær dog opmærksom på at tænde batteriet det rigtige sted. Foto: Steffen Nielsen

Køb eventuelt et compound-batteri, som består af flere batterier sat sammen. Det er vejen frem, fordi du kun skal tænde ét sted og får et stort show ud af det.

3 Læs brugsanvisningen

Alt fyrværkeri har en brugsanvisning, og ofte kan man også se, præcist hvilken retning et batteri skyder, og hvor publikum skal stå. Foto: Steffen Nielsen

Sæt dig ind i, hvordan det skyder. Nogle batterier skyder lige op i luften, andre har vinkel på, og ved nogle batterier skal publikum stå på en bestemt side. Så brug fem minutter på at læse brugsanvisningen og se, hvordan det skal vende.

4 Køb med mest krudt

Hvis du gerne vil købe raketter, så kig på, hvor meget krudt, der er i. Der må være op mod 75 gram, og det kan der sagtens være i nogle af de små raketter. Så bare fordi raketten er større, betyder det ikke nødvendigvis, at der er mere indhold i den.

5 Køb store batterier

Pas på med at købe batterierne for små, for de kan godt stå og vælte, fordi de ikke er så stabile. Hvis du køber de små, så sæt dem for eksempel i en murerspand, så batteriet ikke kan skyde hen ad jorden, hvis det vælter. De store batterier skal nok blive stående, for de er tunge.

6 Pas på

Pas på hinanden og følg de fem fyrværkeriråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce