Annonce
Ugeavisen Kolding

Genbrugsbutikker mangler frivillige til at genåbne

Ulla Rytter er tovholder for de frivillige i Red Barnets genbrugsbutik i Helligkorsgade, som har første åbningsdag efter corona-nedlukningen tirsdag 12. maj. 26 frivillige driver butikken, og langt de fleste er parate til igen at tage vagter, men enkelte bliver fortsat hjemme, fordi de ikke vil risikere at blive smittet med coronavirus. Foto: Louise Lauritsen
I denne uge genåbner størstedelen af Koldings genbrugsbutikker, men flere steder bliver det med reduceret åbningstid, da en del af de frivillige ikke vender retur til butikkerne, fordi de er særligt sårbare overfor coronavirus eller bor sammen med nogen, der er.
Annonce

Kolding: Glæden over igen at kunne slå døren op er ikke til at tage fejl af hos Koldings genbrugsbutikker, men de fleste steder kommer butikkerne ikke til at holde åbent i samme omfang som før coronakrisen.

Den enkle årsag er, at mange af de faste frivillige i butikkerne er seniorer, som er særligt sårbare overfor coronavirus.

- Vi har spurgt medarbejderne, hvem der har lyst til at starte op. Her i første omgang har vi frivillige nok til at holde åbent to dage om ugen, men vi håber, det bliver mere, siger Arne Nørgaard, der er formand for IM Genbrug i Torvegade.

Her har butikken første genåbningsdag tirsdag 12. maj og vil indtil videre holde åbent tirsdage og fredage.

- Vi vil ikke lægge pres på nogle medarbejdere. Nu vil vi bare gå i gang med dem, der har lyst til det. Og så må vi se, hvordan det udvikler sig, siger Arne Nørgaard.

Butikken bugner med varer, fordi IM Genbrug har modtaget flere ting end normalt under nedlukningen.

- Vi har nok at sælge af. Butikken og lageret er fyldt op. Vi kan ikke have mere.

Vi har spurgt medarbejderne, hvem der har lyst til at starte op. Her i første omgang har vi frivillige nok til at holde åbent to dage om ugen, men vi håber, det bliver mere.

Arne Nørgaard, formand, IM Genbrug

Annonce

Halvdelen er klar

Hos Mission Afrika Genbrug er de normalt 25 frivillige, men kun 10-12 har meldt klar til at starte arbejdet i butikken igen, som har første genåbningsdag mandag 11. maj.

- Medarbejderne skal selv sige til, når de vil være med igen. De er alle i risikogruppen. Vi mangler generelt frivillige, men i den her coronatid er vi ekstra hårdt ramt, for vi har nogle, som ikke er klar til at møde op og være i butikken, og det må vi respektere, det er jo frivilligt arbejde, siger Steen Hansen, der er en del af styregruppen for genbrugsbutikken i Jernbanegade.

Derfor kommer butikken heller ikke til at køre på fuldt blus de kommende uger.

- Vi kommer kun til at have åbent tirsdag, fredag og lørdag. Det ligger fast nu. Vi har også nogle, der har tid engang imellem, så måske åbner de butikken lidt ekstra, forklarer Steen Hansen.

For at skaffe flere frivillige inviterer Mission Afrika Genbrug til åbent hus tirsdag 12. maj kl. 11 i butikken på Jernbanegade. Her kan interesserede høre mere om at arbejde frivilligt i butikken.

Annonce

Hensyn til familien

Hos Red Barnet i Helligkorsgade spænder de 26 frivillige i butikken fra 18 til 74 år, og måske derfor er butikken ikke nær så hårdt ramt som nogle af kollegerne.

- Vi kan holde åbent fra tirsdag til fredag, men jeg er i tvivl om lørdag, fortæller Ulla Rytter der er tovholder for butikkens frivillige.

Normalt har den store butik åbent til kl. 17.30, men det kommer også til at knibe i de kommende uger. I stedet vil butikken lukke omkring kl. 16 eller 16.30.

- Nogle af vores frivillige vil blive hjemme, fordi de har nogen, de skal passe på derhjemme, forklarer Ulla Rytter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce