Annonce
Ugeavisen Kolding

Genforenings- og Grænsemuseet fejrer 25-års fødselsdag

Kong Christian X krydsede den gamle Kongeågrænse ved Frederikshøj og markerede derved, at Sønderjylland atter var dansk. Foto: Ritzau Scanpix.
25-årsdagen markeres med både ceremonier, bogudgivelser og gratis entre og aktiviteter.
Annonce

Christiansfeld: Selvom Genforenings- og Grænsemuseet, som så mange andre aktører, i år har måttet aflyse flere spændende museumsarrangementer på grund af corona-krisen, så er museumsbestyrelsen fast besluttet på, at museets 25-års fødselsdag skal fejres.

Planerne om et nyt Genforeningsmuseum begyndte faktisk allerede for 27 år siden i 1993, men museets jubeldag vil være den 10. juli i år, hvor det kl. 12.00 er 25 år siden, at Dronning Margrethe II, Dronning Ingrid, Kronprins Frederik Prins Joachim og Greve Ingolf sammen med mange tusinde mennesker fejrede indvielsen af det lille museum, som siden har formidlet den store danmarkshistorie.

Annonce

Stort program for den store dag

Fødselsdagen indledes med blomsternedlæggelse kl. 9.20 ved den store Kongesten syd for museet. Kirsten Abild fra museumsbestyrelsen holder museets tale, hvorefter der lægges blomster.

Efterfølgende samles de trofaste museumsværter, museumsvenner og andre inviterede til hyggelig brunch på Den gamle Grænsekro.

Museet slår dørene op til gratis besøg fra kl. 11 til kl. 17 med flere aktiviteter.

Klokken 13 inviteres til tre bogudgivelser på Den gamle Grænsekro overfor museet, hvor de tre udgivelser præsenteres af deres forfattere. Det drejer sig om museets jubilæumsskrift, "Genforenings- og Grænsemuseet i ord, klip & billeder fra april 1993 til juli 2020", "1920-Grænsen, de skæve historier" og "Fra grænsen ved Høkkelbjerg, Frederikshøj og Taps - 1895 til 1920". Desuden præsenterer Steffen Riis sit dobbeltbind om Genforeningen med 600 sider og 800 illustrationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce