Annonce
Ugeavisen Kolding

Glæde over genåbning af Koldinghus og Trapholt: - De er guld værd for byen

Enkelte områder af Koldinghus lukkes af for besøg, blandt andet udklædningsværkstedet. Men ellers er det gamle kongeslot klar til rykind fra tirsdag i denne uge. Konstitueret direktør Nanna Ebert (t.h.) er glad for, at Koldinghus har fået mulighed for at åbne slottet i etaper, så man har gjort sig nogle erfaringer inden åbningen af årets store satsning med Jim Lyngvilds kongerække. Foto: Louise Lauritsen
Annonce

Kolding: At byens store attraktioner Koldinghus og Trapholt igen slår dørene op for besøg skaber begejstring både hos City Kolding og Visit Kolding.

- Det er bare så godt, at de åbner, fordi det er der, hvor vi adskiller os fra andre byer. Der er ikke andre, som har Koldinghus eller Trapholt, så de er guld værd for byen, lyder det fra Tove Gæmelke, der er chef for erhvervsudvikling ved Business Kolding, som driver Visit Kolding.

Hun fremhæver, at de to museer ikke bare genåbner, men at begge har store udstillinger klar med Jim Lyngvilds kongerække på Koldinghus og Trapholts Lighthope, hvor folk fra hele landet har hæklet lyspærer og sendt dem til museet, der har hængt dem op i en kæmpe kunstinstallation.

- Jeg tror, at alle, der har hæklet en pære til Trapholt, skal ud forbi og se værket, siger Tove Gæmelke, som samtidig er spændt på, hvad åbningen af slotsgården på Koldinghus vil give af ekstra besøg til museet.

Sammen med genåbningen af Legoland og Givskud Zoo vurderer hun, at Kolding står stærkt i forhold til at tiltrække danske turister denne sommer.

Det er bare så godt, at de åbner, fordi det er der, hvor vi adskiller os fra andre byer. Der er ikke andre, som har Koldinghus eller Trapholt, så de er guld værd for byen.

Tove Gæmelke, Business Kolding

Annonce

Det bliver megastort

Hos cityforeningen har man især store forventninger til Koldinghus' udstilling med Jim Lyngvilds fortolkning af kongerækken.

- Det glæder vi os rigtig meget til. Vi har ventet længe på at især Koldinghus har måttet åbne, for de trækker mange gæster til vores by fra både ind- og udland. Jim Lyngvild trækker måske også noget yngre publikum, og det ser ud til, at der er skabt rigtig god opmærksomhed omkring den udstilling. Jeg tror, at det bliver megastort, siger citychef Mette Schumacher.

Det eneste ønske hun har tilbage på listen over genåbninger er Slotssøbadet, som også er en populær destination for mange af byens gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce