Annonce
Ugeavisen Kolding

GoBoat er i vandet til maj

Max Nissen er manden, der bringer konceptet GoBoat til Kolding. Han har netop hentet den første båd, der blev prøvet af i weekenden.

Fra starten af maj kan man leje en GoBoat og tage på tur i Kolding Å eller på fjorden.

Annonce

: Det bliver muligt at opleve Kolding fra vandsiden, når Max Nissen til maj starter sin udlejningen af GoBoat, der får base i Kolding Åpark. Planen er at hente 10 både til Kolding, som kan lejes på timebasis. Hver båd kan rumme op til 10 passagerer, og der er tale om små picnic-både med et bord i midten.

- Vi får base i Kolding Åpark, og så kan gæsterne selv bestemme, om de vil sejle længere ind ad åen eller tage på tur ud i fjorden, forklarer Max Nissen.

Forskellige ruter

Der bliver lavet kort over de forskellige ruter, man må sejle i en GoBoat. En tur vil gå til Sønderbro, hvor man skal vende om igen, mens man også kan sejle til Rebæk, Koldingfjord Hotel eller helt til Løverodde.

- Vi måler ruterne op, så vi ved, hvor lang tid det tager at sejle dem. Båden bliver så udstyret med et batteri, som har strøm nok på til den distance, man skal sejle, forklarer Max Nissen.

Ved basen i Kolding Åpark bliver der bygget en ladestation til båd-batterierne. De bliver opladt af solenergi og i det hele taget et GoBoat et bæredygtigt koncept.

Bådene er lavet af genbrugsplastic og el-motorerne, der driver dem, hverken larmer eller forurener.

Mad med på vandet

Max Nissen har selv tegnet de borde, som hans 10 GoBoat bliver udstyret med. I dem bliver der gjort særlig plads til drikkevarer og til at afkøle dem. Det er nemlig hans håb, at folk vil tage picnickurven med ud, for at nyde en frokost på åbent vand.

- Man må selv tage både mad og drikkevarer med. Eneste regel er, at den person over 18 år, som lejer båden og dermed også sejler den, skal være ædru, siger Max Nissen.

Man behøver ikke sejlerbevis eller andre søfartskundskaber for at sejle en GoBoat, der maksimalt kan skyde 13 knob i timen.

Broerne over Kolding Å er lave. Flere gange måtte passagererne på GoBoat helt ned i bunden af båden, når den sejlede under en bro. Her dukker Henrik Dinnsen fra Svane Shipping (forrest) og Max Nissen fra GoBoat sig.
GoBoat er små picnic-både, som kan lejes på timebasis. Der er plads til maksimalt 10 personer i en båd.
Broen på Østerbrogade var den første udfordring for GoBoat. Der var enighed om, at broen var den laveste på turen ind til Sønderbro.
Det var højvandet, da GoBoat for første gang sejlede op ad Kolding Å. Det kunne denne kajak-sejler bekræfte.

Et grønt koncept


  • Børn er velkomne ombord hos GoBoat. De får redningsvest og fiskenet og bliver udnævnt til affaldspirater. Hvis de fanger noget affald og tager det med retur, så bliver de belønnet med lidt sødt.

  • GoBoat er et grønt og bæredygtigt koncept. Bådene er bygget af 80 pct. genbrugsplast og de bliver drevet af solenergi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce