Annonce
Ugeavisen Kolding

God pinse

Læserbrev: Efter et år med corona er der særligt hårdt brug for stærke fællesskaber og gode traditioner. Nu kan vi igen synge sammen. I kirken og i andre sammenhænge, og vi trænger til at synge sammen. Det er endda videnskabeligt bevist, at man bliver mere lykkelig - ikke af at synge, men af at synge sammen!

Der er brug for at vi bedre bliver i stand til at høre og forstå hinanden på tværs af sprog, oprindelse og kultur. I Koldings internationale menighed, KIC, fejres pinsen ved at pinseberetningen læses simultant på 15-20 forskellige sprog. Den internationale menighed er en del af Folkekirken, men samler kristne fra hele verden som stammer fra mange forskellige kirkelige baggrunde, og vi har brug for fællesskaber der inkluderer mennesker og danner basis for venskab, medleven og solidaritet.


Annonce

Det er endda videnskabeligt bevist, at man bliver mere lykkelig - ikke af at synge, men af at synge sammen!


Brødremenigheden i Christiansfeld skriver på hjemmesiden om pinsen: ”Pinsen er lyden af alverdens stemmer på alverdens sprog, der forenes i venskabet.” Smukkere kan det ikke siges.

Stærke fællesskaber har vi særligt brug for i denne tid med hårde udlændingestramninger uden medfølelse, og hvor volden igen blusser op i Palæstina. Vi trænger til pinsens budskab om, at vi kan høre og forstå hinanden på tværs af sproglige, etniske, religiøse og kulturelle forskelligheder.

Glædelig pinse til alle!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Budget med bagsider

Ugeavisen Kolding

Lidt mere velfærd

Ugeavisen Kolding

Vi og ikke dem og os

Annonce