Annonce
Ugeavisen Kolding

Gourmetkokke fra Sdr. Bjert Kro vandt prestigefyldt kokkekonkurrence

Emil Rask Bahr og Frederik Ribberholt Pedersen fra Sdr. Bjert Kro har vundet den prestigefyldte kokkekonkurrence om Schiøtzprisen for deres fortolkning af fynske råvarer. Med hæderen følger 30.000 kroner. Beløbet deles i tre lige store puljer. En til hver af de to vindere. Tredje pulje går til personalekassen. Pengene skal bruges til at gå ud at spise.  Foto: Lena Juul
Emil Rask Bahr og Frederik Ribberholt Pedersen arbejdede hurtigt, da de på en time og tre kvarter forvandlede en velfærdskylling til lækker mad til ti personer. Med den præstation vandt de Schiøtzprisen.
Annonce

Sdr. Bjert:  Emil Rask Bahr, der sammen med sin hustru overtog Sdr. Bjert Kro for to år siden, har netop vundet den prestigefyldte kokkekonkurrence Schiøtzprisen sammen med kroens souschef, Frederik Ribberholt Pedersen.

Første gang, de deltog i konkurrencen, blev det til en andenplads, og i sidste uge røg de så helt til tops.

- Vores udgangspunkt var en velfærdskylling fra Allégården. Og vi tænkte, at vi kun ville bruge en kylling til at lave mad til ti personer, fortæller Emil Rask Bahr.

Det er en åben konkurrence, der varede en time og tre kvarter.  Kokkene havde forud for dagen sendt et oplæg ind til en dommerkomite, der udvalgte deltagerne. Ud over den lokale kro deltog Falsled Kro, Restaurant Hesselet fra Hotel Hesselet og Gemyse.

- Vi ville bruge alt på kyllingen, og det valgte vi at gøre i fire serveringer. Brystet blev porcheret, skåret ud i små tern og serveret i en aromatisk bouillon. Leveren blev til levermousse. Tredje servering var en frikadelle lavet af kyllingehjerte og svampe, cirka 50 procent grøntsager og 50 procent kød. Sidste ret var en stuvning på de porcherede kyllingelår, nævner Frederik.

Annonce

På ukendt grund

De to kokke nyder at være med i konkurrencer.

- Det er godt for den personlige udvikling. Vi tvinger os selv ud på ukendt grund og presser os selv, og det bliver vi bare bedre kokke af. Og så er der den sideting i det, at vi også gerne vil vise, hvad Sdr. Bjert Kro kan, siger Emil

Frederik tilføjer:

- Og så er det bare skide sjovt. Jeg kan rigtig godt lide den kreative proces, der er i det. Emil og jeg ping-ponger, og ingen idé er for gakket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce