Annonce
Ugeavisen Kolding

Guide: Her er 5 naturskønne steder du må slå teltet op

Der er mange steder, man kan overnatte i det fri i Kolding Kommune. Her er det et shelter ved Ferup Sø, som har besøg af Birk og Eskild Tolstrup Philipsen og deres forældre Line Duch Philipsen og Andreas Tolstrup Laursen. Foto: Louise Lauritsen
Annonce

Kolding: Vil familien på overnatningstur og er alle shelters optaget, så var det måske en ide at prøve kræfter med en nat i telt. Man må frit slå sit telt op i syv skove i Kolding Kommune, og mange steder kan man finde en teltplads. Her får du anbefalet fem lokale teltpladser fra naturvejleder ved Kolding Kommune Nanna Winbladh.

Der er meget mere information at hente om de fem pladser og resten af de mange muligheder for komme ud og overnatte under stjernerne på www.oplevkolding.dk/overnatning-i-det-fri.

1 Dybvadbro Station ved den gamle Troldhedebane

Der ligger en teltplads ved Dybvadbro Station ved den gamle Troldhedebane. Foto: Louise Lauritsen

Ved Troldhedebanens gamle stationsbygning ligger en teltplads på det gamle rangerterræn. Herfra er der kort afstand til fiskeri ved Donssøerne og gå- eller cykeltur til Ferup Sø og trækfærgen.

Faciliteter: Adgang til vand, offentligt toilet og bålplads. Medbring selv brænde

Parkering: Egtvedvej 132, 6000 Kolding. Bussen mod Vester Nebel/Egtved stopper lige ved ”døren”.

2 Paradisbugten i Stenderup Skovene

Med udsigt over Lillebælt i den nordlige del af Stenderup Skovene kan du overnatte tæt på vandkanten på denne teltplads i paradisbugten. Foto: Kolding Kommune

Med udsigt over Lillebælt i den nordlige del af Stenderup Skovene kan du overnatte tæt på vandkanten. Kom i kajak eller sejlbåd og benyt Kolding Bådelaugs bådebro. Der er også adgang til fods fra p-pladsen eller langs kysten fra Løverodde. Der er i øvrigt friteltning i både Stenderup Nord og Midtskov.

Faciliteter: Bålplads med grillrist. Medbring selv brænde og vand.

Parkering: Skov-parkering nær Løveroddevej 9, 6092 Sdr. Stenderup.

3 Fovslet Skov

Der er friteltning i hele Fovslet Skov, men ved p-pladsen i den sydlige ende af skoven finder du en teltplads med et lille bålsted. Tæt på ligger et gammelt voldsted, der består af to små runde borgbanker med en bred grav imellem.

Faciliteter: Simpel bålplads. Medbring selv brænde. Ingen adgang til vand eller offentligt toilet.

Parkering: 200 m efter Fovsletskovvej 1, 6580 Vamdrup.

4 Høengen i Harte Skov

På høengen, hvor høslætlauget årligt slår græsset med le, kan du nyde stilheden og vandets klukken fra Vester Nebel Å. Tag nettet med og lad børnene fange vandløbets smådyr. Eller køb fiskekort til fiskestangen. Der er i øvrigt friteltning i hele Harte Skov.

Faciliteter: Adgang til vand og offentligt toilet ved Landbomuseet. Bålplads på engen. Medbring selv brænde eller køb ved Landbomuseet.

Parkering: Brødsgårdsvej 52, 6000 Kolding.

5 Rebæk Strand

På det grønne areal mellem p-pladsen og Rebæk Strand er der mulighed for at slå telt op og overnatte. Arkivfoto: Søren Gylling

På græsarealet ved parkeringspladsen er der indrettet teltplads. Nyd dagen ved stranden med krabbefangst og snorkling og slut af med en overnatning i telt.

Faciliteter: Adgang til vand og offentligt toilet. Ingen bålplads, men man må tage en grill med.

Parkering: Stranden, 6000 Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce