Annonce
Ugeavisen Kolding

Guide: Sådan finder du plads til pausen

Annonce

1. Tag et aktivt valg

Glem at lede efter det helt rigtige tidspunkt til en pause. Det kommer ikke. Hverdagen vil være travl, og der vil komme nye opgaver til i takt med, at gamle opgaver løses.

Derfor skal du tage et aktivt valg om at afsætte tid til en pause. Uden det aktive valg risikerer du at blive fanget i den negative performancespiral.

Annonce

2. Tag en pause

En pause er essentielt for, at vi som mennesker kan præstere. En pause kan være kortvarig for at skabe restitution, lade batterierne op og sikre energi til næste opgave.

En længerevarende pause er dog mindst lige så vigtig. At tage en længerevarende pause for at finde tid refleksion. Finde tid til at mærke efter: Har jeg det godt? Er jeg glad?

Annonce

3. Kend dit mål

Vi bliver presset til at præstere hele tiden. Der er deadlines på arbejdet, gøremål i familien og venner, der skal besøges.

Strømmen af opgaver, der skal løses på samme tid, kan synes uendelig. Det kontinuerlige pres for at præstere kan ingen holde til, det er ikke bæredygtigt.

Det kan sammenlignes med en maratonløber, der ikke kender sit mål. Hvis vi ikke kender målet, vil vi finde et middelmådigt tempo. Kender vi derimod målet, kan vi tilpasse vores præstation derefter og yde optimalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce