Annonce
Ugeavisen Kolding

Guiden i den røde jakke fejrer jubilæum

Poul Erik Rosenberg Jespersen har lavet guidede ture i Kolding Kommune i 10 år. Privatfoto

Kolding: Poul Erik Rosenberg Jespersen er kendt som guiden i den røde jakke, der ofte ses føre an på guidede ture i Kolding og omegn.

Sidst i april var 10 år siden, at han tog uddannelsen som turistfører på RUC, efter nedlæggelsen af en arbejdsplads gav Poul Erik stødet til at vælge uddannelsen.

Og hvad kan man så bruge det til i Kolding? Med turistføreruddannelsen i hånden var det naturligt at begynde med det lokale - nemlig Christiansfeld og Kolding.

Annonce

Når man guider i Kolding, er der et naturligt link mellem den nationale historie og den lokale historie, som Poul Erik elsker at formidle.

Poul Erik Rosenberg Jespersen har i mange år udbudt åbne ture i Kolding, hvor der blandt andet bliver fortalt om bygningernes detaljer, skulpturer og de mange historiske steder. Privatfoto

Hen ad vejen havde Poul Erik Rosenberg Jespersen opbygget et arbejde som fuldtids guide, med opgaver i krydstogtbranchen, busrejser i Danmark, private udenlandske grupper, aftenskoler, lokale guideopgaver med mere - indtil marts sidste år, hvor coronaepidemien stort set lukkede turistbranchen og tømte kalenderen.

Så med en mellemlanding som lærer ved FGU i Tønder arbejder han ufortrødent videre med blandt andet at udbyde ture i Kolding-området. I maj og juni er der således både byvandringer med fokus på design, skulpturer, krige og Genforeningen i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Budget med bagsider

Ugeavisen Kolding

Lidt mere velfærd

Annonce