Annonce
Ugeavisen Kolding

Gymnasieelever vil have mormor-mad med sovs og kartofler

Retterne i kantinen på designskolen er ofte farverige og indbydende at se på. Kantinens gæster hælder det op på tallerkenen, de ønsker, og betaler efter vægt. På Munkensdam Gymnasium er det mere traditionel mad med kød, sovs og kartofler, som sælger godt. Foto: Lotte Højstrøm
Eleverne på Munkensdam Gymnasium foretrækker gammeldags mad med sovs og kartofler fremfor vegetariske retter.
Annonce

Kolding: Mens maden i kantinerne på designskolen og hos Ewii og på Tobbers Madbar twistes i en stadig grønnere og mere kødløs retning, har den udvikling stort set ikke haft sit indtog blandt de unge elever på Munkensdam Gymnasium.

Ganske vist har elevrådet overfor de ansatte i kantinen ytret ønske om mere vegetarisk mad, men fungerende leder af gymnasiets kantine, Anette Poulsen, kan konstatere, at skolen næsten ikke sælger noget, når der er vegetariske retter på menuen.

Derfor prioriteres vegetarmad ikke særlig højt, for efterspørgslen fra eleverne går derimod i klar retning mod "mormor-mad" med kød, sovs og kartofler, fortæller Anette Poulsen. Dertil kommer typisk sandwiches og salatbar, hvor man kan supplere med kylling.

- Vi er nødt til at lave det, der sælger, og det er mormor-mad. Elevernes forældre er nok fra den generation, hvor man ikke kan lave sovs og kartofler, og derfor vil eleverne gerne have det, siger Anette Poulsen.

I sidste uge kunne eleverne blandt andet købe karbonader med grønærter og gulerødder og kartofler, medisterpølse med brun sovs, pandekager med fyld og kylling og pastasalat i kantinen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce