Annonce
Ugeavisen Kolding

Håb om nye teateraktiviteter efter Mungo Park

Så er Mungo Park fortid i Kolding. Et flertal af Venstre og Dansk Folkeparti afviser at indgå en ny egnsteateraftale med det alternative teater. Men huset og scenen kan få et nyt liv og indhold fremover. Arkivfoto: Søren Gylling
Et flertal af Venstre og Dansk Folkeparti afsagde i torsdags dødsdommen over Mungo Park. Men den dybe splittelse af byrådet er afløst af et fælles ønske om, at der nu skal findes en løsning, alle kan se sig selv i.
Annonce

Kolding. De politiske forhandlingerne om, hvad de sparede teatermillioner skal bruges til efter Dansk Folkepartis og Venstres lukning af Mungo Park Teatret i Kolding midtby, er allerede i gang.

De fem millioner kroner, som den nu skrottede egnsteateraftale ville have kostet kommunen hvert år, vil flertallet bruge på andre tiltag, der skal skabe mere liv i Koldings bymidte.

Og allerede på byrådets møde i torsdags spirede håbet hos flere om, at Kolding kan få et helt nyt egnsteater måske med et andet indhold og en anden form - ikke mindst hos kulturudvalgsformand Jesper Elkjær (R).

Årsagen er, at byrådet i fuldstændig enighed bakkede op om et tillægsforslag fra borgmester Jørn Pedersen (V) om, at der nu indledes politiske forhandlinger med henblik på at nå frem til en aftale, "hvor udgangspunktet er nytænkning med henblik på en væsentlig styrkelse af bylivet i Kolding City og Campus også gerne via scenefaciliteterne i Fredericiagade 1".

Pengene

  • Mungo Park Kolding, som skifter navn til TeaterTid 1. maj, har eksisteret i Kolding i 12 år som egnsteater, og egnsteateraftalen skal fornyes hvert fjerde år.
  • I den aftale med TeaterTid, som et flertal i byrådet nu har afvist at indgå, skulle kommunen og staten garantere en offentlig støtte på 7,7 mio. kr. pr. år – eller godt 30 mio. kr. over fire år. Heraf betaler kommunen de fem millioner kroner.
  • Teatret har cirka 10.000 gæster i Kolding om året.
Annonce

Kulturbuket

- Jeg vil gerne sige tak til Venstre for åbningen. Det er ikke aftalt, hvad der skal ske, men det er heller ikke aftalt, hvad der ikke skal ske. Og det er stadig min ambition, at Kolding Kommune igen vil indgå en egnsteateraftale med Slots- og Kulturstyrelsen, sagde Elkjær.

Venstres kulturordfører Michael Krogh mente, at "fem millioner kroner er mange penge at satse i et relativt smalt kulturtilbud, og faktum er, at vores midtby bløder".

- Og vi tror på, at vi kan binde en ny kultur-buket, som er bredere med mere at vælge imellem, og hvor flere borgere vil kunne finde en blomst, de kan lide og vil deltage i, sagde han.

Annonce

Livsglæde

DF's viceborgmester Søren Rasmussen betegnede teatrets besøgstal som "pinlige".

- Så nu er det interessante, hvad der skal ske med de frigjorte millioner for at skabe mere liv i vores bymidte. I Dansk Folkeparti er vi helt og aldeles indstillet på at investere i mere liv i bymidten. Men som vi fra begyndelsen har understreget, så har vi også nogle andre ting, som for os er vigtige, herunder hjælp til Folkekøkkenet, sagde han.

Annonce

Plastikkrukker

Socialdemokraternes gruppeformand Poul Erik Jensen ser frem til resultatet af de kommende drøftelser.

- Lad os nu se, om vi kan finde en fælles løsning, som vi alle kan se os selv i, og vi ser også gerne en løsning, hvori der indgår et egnsteater, sagde han, før borgmester Jørn Pedersen lovede, at han og Venstre går til det kommende arbejde med "åben pande".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce