Annonce
Ugeavisen Kolding

Håndboldfan er blevet formand for mennesker med handicap

Rasmus Lund Sørensen er stor håndboldfan, hvilket man tydeligt kan se i hans lejlighed. Foruden håndbold og træning går hans tid med frivilligt arbejde i diverse foreninger, og han er nyvalgt formand for Danske Handicaporganisationer i Kolding. Foto: Louise Lauritsen
Rasmus Lund Sørensen er spastisk lammet, men det forhindrer ham ikke i at kæmpe de svages sag. Han kalder sig handicap-politiker og er netop valgt som ny formand for Danske Handicaporganisationer i Kolding.
Annonce

Kolding: De første 17-18 år af sit liv kunne den nu 37-årige Rasmus Lund Sørensen gå med støtte, men efterfølgende har han siddet i kørestol. Han er spastisk lammet, hvilket skyldes at han fik for lidt ilt under fødslen. Det skadede hans hjerne, så han lider af cerebral parese, som er den medicinske betegnelse for spastisk lammelse.

Rasmus er født og opvokset nær Næstved på Sydsjælland. Her gik han i almindelig folkeskole de første seks år, men fortsatte herefter på specialskole. Selvom hans hoved ikke fejler noget, så har han ikke en formel uddannelse, men han har læst en del fag på VUC, blandt andet samfundsfag, historie og dansk.

- Jeg er førtidspensionist, så jeg kan gøre, hvad jeg vil, konstaterer han.

I det hele taget er Rasmus meget interesseret i samfundsforhold. Det startede i 2002, da han var på højskole.

- Da jeg startede på højskolen, begyndte jeg at engagere mig i samfundet og råbe op for de svage. Det er vigtigt at være med til at præge samfundet og vise, at man kan gøre en forskel, forklarer Rasmus, der også har en fortid i partipolitik.

I 2013 stillede han op til Kolding Byråd for De Radikale, men han har siden meldt sig ud af partiet igen.

- Jeg er ikke partipolitisk mere. Nu er jeg handicap-politiker - eller handicap-kriger, smiler han.

Lige nu kæmper Rasmus især for, at der bliver skabt bedre forhold for mennesker med handicap i Kolding midtby, hvor det er svært at komme rundt og ind og ud af butikker for kørestolsbrugere.


Da jeg startede på højskolen, begyndte jeg at engagere mig i samfundet og råbe op for de svage. Det er vigtigt at være med til at præge samfundet og vise, at man kan gøre en forskel.

Rasmus Lund Sørensen


Annonce

Et stort håndboldmenneske

Selvom Rasmus bruger meget tid på det handicap-politiske arbejde, så er der også andre interesser, som fylder i kalenderen. Han elsker at se film og træner hver dag. Og så er han glødende håndboldfan.

- Jeg er et meget stort håndboldmenneske. Jeg er i hallen til samtlige hjemmekampe med KIF, men jeg ser også gerne Sønderjyske og Ribe Esbjergs hold,  når jeg kan komme til det.

Håndbolden fangede hans interesse i teenageårene, da han fulgte Anja Andersen i Slagelse og kvindelandsholdet.

- Det er stemningen i hallen, jeg er vild med. Der er en rigtig god fan-kultur omkring håndbold, og så sker der bare noget på håndboldbanen. Fodbold er lidt for kedeligt for mig. Der kan kampen jo risikere at ende 0-0.

Han er fascineret af spillere som Morten Bjørnshauge fra Sønderjyske, Chris Jørgensen fra KIF og Nikolaj Læsø fra Aalborg på grund af deres teknik og personlighed på banen.

I lejligheden hænger da også flere af idolernes håndboldtrøjer og pynter på væggen. Nogle med autografer på.

Annonce

Kom til Kolding

Foruden de mange gode oplevelser i hallen, så har håndbold også skaffet Rasmus nye venner her i byen, som han har boet i siden 2009.

Han kom til Kolding efter at have boet halvandet år i Aarhus. I begge tilfælde var det kærligheden, som trak i ham, men i dag er han single.

Han har dog valgt at blive i Kolding, fordi han er faldet godt til i byen og har engageret sig i det handicappolitiske arbejde.

- Nu har jeg kun boet her i byen, mens Jørn Pedersen har været borgmester, og han har gjort det godt, men der er blevet sparet nogle penge på handicapområdet, så det skal man være opmærksom på med et nyt byråd. Men jeg er spændt på den borgmester-fight, der kommer i Kolding, det ser vi frem til at følge fra handicaporganisationerne, siger Rasmus Lund Sørensen.

Han har brug for hjælp døgnet rundt og har derfor en borgerstyret personlig assistance, også kaldet handicaphjælper.

Rasmus Lund Sørensen

Formand, Danske Handicaporganisationer i Kolding.

Næstformand CP Danmark, kreds 14 (Kolding, Fredericia og Vejle).

Bestyrelsesmedlem i Bruger & Hjælpergruppen (BHG), Danmark.

Bestyrelsesmedlem, Dansk Handicap Forbund, Lillebælt.

Suppleant til Handicaprådet i Kolding Kommune.

Rasmus Lund Sørensen er ny formand for Danske Handicaporganisationer i Kolding. Foto: Louise Lauritsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Gør kommunen giftfri

Ugeavisen Kolding

Juletoget aflyses

Annonce