Annonce
KIF Kolding

Håndboldkæmpen nægtede at dø: KIF spiller også ligahåndbold i næste sæson

Kasper Irming blev igen-igen topscorer for KIF, der reddede livet i ligaen i allersidste kamp mod TM Tønder. Foto: John Randeris
TM Tønder slog KIF ud af kurs i anden halvleg, men håndboldkæmpen fra Kolding nægtede at dø. KIF vandt 33-28 og overlever i ligaen.
Annonce

HÅNDBOLD: KIF Kolding er også i ligaen i den kommende sæson. Danmarks mest vindende håndboldklub var på randen af nedrykning, men rejste sig fredag aften i Sydbank Arena og slog flot kæmpende TM Tønder med 33-28.

KIF fik som i Tønder en god start. To hurtige mål fra Kasper Irming og Alexander Morsten, og så skulle gæsternes nervesystem stå sin prøve. Der var Europa Cup-stemning i Kolding, og det har i klubbens velmagtsdage båret holdet frem til sejre over nogle af de bedste klubber.

Kampen så ud til at være så godt som lukket, da den nybagte svenske landsholdsspiller, Alexander Morsten, bragte KIF foran 20-15. Men Tønder fightede sig tilbage. Men da hjemmeholdet var allermest presset åbnede Martin Mauer Larsen døren til KIF-tilhængernes hjertekammer med flere gode sekvenser. Et yderst velvalgt tidspunkt at spille sit bedste kvarter i KIF-trøjen.

Hvem og hvad der er tilbage i KIF står lidt hen i det uvisse, men sikkert er det, at kampen blev den sidste i KIF-trøjen for Cyril Viudes. Denne franske kæmpe, der kom til Kolding for otte år siden, rejser hjem med hustru og to børn efter en bemærkelsesværdig karriere i dansk håndbold. Det er ekstraordinært, at en ikke-nordisk spiller bliver hængende så længe i Danmark. Men Viudes bed sig fast i en stjernebesat trup og vandt to danske mesterskaber, og da stjernerne forsvandt, blev franskmanden hængende, og han slutter KIF-karrieren som anfører. Viudes spillede sin kamp nummer 353. Det er ganske få KIF-koryfæer som Bo Spellerberg, Boris Schnuchel og H.P. Munk Andersen, der overgår det.

Viudes og de øvrige KIF’ere vil blive husket for en forfærdelig sæson, men de vil først og fremmest blive husket som de spillere, der sikrede klubbens ligaeksistens til allersidst.

Kampen i tal

KIF-TMT 33-28 (17-14)

Topscorere

KIF: Kasper Irming 7, Jens Svane 7

TMT: Lasse Nikolajsen 5, Emil Bergholt 5

Tilskuere: 4.129

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce