Annonce
Ugeavisen Kolding

Højlagre ved Almind er et reelt demokratisk problem

Læserbrev: Koldings nye byråd må nu vise, hvor meget demokratisk røv de har i bukserne.

Debatten på Alminde/Viuf-gruppen er ikke gået stille for sig. Byrådet står overfor at skulle træffe en afgørelse om en ændring af lokalplanerne i området, så der kan bygges højlager på 45 meter og tung industri i miljøklasse 6. Går det som et flertal i byrådet ønsker, så kan Alminds borgere se frem til et højlager og vinke farvel til halvdelen af deres historiske og naturskønne hede.

Det er en afskaffelse af Almind, som vi kender det. End ikke den dybeste grusgrav ville få samme implikationer. Kirketårnene vil ikke længere være højdepunkterne i landskabet. Det vil derimod være en 45 meter høj bygning, der står som en skamstøtte for den første gang, Kolding Byråd 2021-2025 svigtede deres borgere.

Annonce

Atter en gang køres min barndomsby over og dens landsbyudvikling ignoreret.

Man kan mene, at mavefornemmelser må vige for vækst og arbejdspladser. Men det her er ikke borgere, som altid er imod forandring som når der kommer endnu en grusgrav i området. Det her har langt større og længerevarende konsekvenser, og handler i driftige Almind næppe om arbejdspladser.

Atter en gang køres min barndomsby over og dens landsbyudvikling ignoreret.

Det her handler derimod om den Alminds tro på demokratiet, og på om vores byrådspolitikere virkelig har gode intentioner. Kommunen bør følge de visioner, de har udviklet i samarbejde med borgerne.

Det er ikke længe siden, at kommunen udviklede landsbyfællesskabsplanerne i samarbejde med borgerne. Når jeg bringer netop den plan op, så er det fordi den er en vision for, hvordan landsbyer i kommunen skal udvikles. En sympatisk vision, der skal sikre, at Koldings landsbyer ikke dør hen og bliver sovebyer.

Men et højlager som skamstøtte og afskaffelse af en halv hede ville netop være dødsstødet. Eller i hvert fald det første knivstik som del af et attentat med tusinde knivstik. Som en klog politiker formulerede det i et andet læserbrev: ”hvor meget kan man egentlig tillade sig at presse et lokalsamfund?”. Efter over 50 års grusgravning, vil man nu forpeste området yderligere.

Politikernes parole hedder, at det giver god mening, fordi Kolding er logistikcentrum. Og de planer har i øvrigt været der i lang tid, siges der med Ville som frontmand. Men det er jo ikke rigtigt, at planerne har været der i lang tid. Der lægges op til at ændre lokalplanerne 10 minutter før lukketid. Stik imod det, der var stillet borgerne i udsigt.

Hvad er det byrådet er bange for? Dén erhvervsstrategi, der er hullet som en si, og derfor må man lefle for virksomhederne – også selvom det er med landsbyudvikling som offerlam? At man ifølge DI ikke er erhvervsvenlige nok?

Man spiller højt spil med borgernes tillid, og det tilbageværende spørgsmål er, hvad lokalpolitikernes samvittighed byder dem at stemme på mandag. Kommer der et højlager og tung industri, så vil alle de planer, kommunen udvikler i samarbejde med dens borgere jo ikke være andet end luftkasteller. Og så ligger troen på lokaldemokratiet i Alminds gader og vænger på et meget lille sted.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Annonce
Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Annonce
Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Ugeavisen Kolding

Klumme: Kan lokale aktioner gøre en forskel?

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Parklumme: Har I skænderier om de samme emner igen og igen – uden at komme videre?

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tid til rhododendron

Ugeavisen Kolding

Glem nu ikke de mindste børn

Ugeavisen Kolding

Mild pengeregn over beboerne i 19 bydele i Kolding: Se her hvem der får del i årets pulje

Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Ugeavisen Kolding

Pengeregn over lokale foreninger og ildsjæle: Løvens Hule-arrangement på Posthuset var en succes

Ugeavisen Kolding

Ka' du li' is - så har Ugeavisen brug for dig!

Annonce