Annonce
Ugeavisen Kolding

Højtelsket tv-nisse springer fra landets storcentre til lille teaterscene i Kolding

Forestillingen handler om Pyrus, Gyldengrød og Kandis, som bor i Rigsarkivet, ganske som i tv-serien. En stor del af musikken, som kendes fra tv-kalenderen, er også en del af showet. Pressefoto
Gennem flere år har Pyrus-show været en fast december-tradition i landets storcentre. Nu har Kolding-teater overtaget og omskrevet showet, der får danmarkspremiere den 19. november.
Annonce

Kolding: I årevis år har børn og voksne valfartet til Pyrus-show i landets storcentre, men skuespiller Jan Linnebjerg har besluttet sig for at vinke farvel til rollen som den slikglade nisse, der har været elsket af flere generationer siden den første optræden i TV2's julekalender "Alletiders Jul" fra 1994.

Den mulighed har man nu grebet hos Dr. Dorothea Teatret i Zahnsgade, hvor der er tradition for at spille en juleforestilling. I år er det så "Pyrus - alle tiders juleshow", der aldrig har været vist før noget sted i landet.

- Teksten bygger på det show, som er blevet vist i årevis i danske storcentre op mod jul, men det er ændret, så det passer til at blive vist på et teater, fortæller Jacob S. Knudsen:


Vi har indføjet nogle af de kendte figurer som Gyldengrød og Kandis, man husker fra tv-kalenderen, men som ikke var en del af showet. Det har vi været nødt til, for der er forskel på at lave et teaterstykke og et show på en halv time til et storcenter.

Jacob S. Knudsen, Dr. Dorothea Teatret


- Vi har indføjet nogle af de kendte figurer som Gyldengrød og Kandis, man husker fra tv-kalenderen, men som ikke var en del af showet. Det har vi været nødt til, for der er forskel på at lave et teaterstykke og et show på en halv time til et storcenter, siger Jacob S. Knudsen, som håber, at stykket kan blive en tradition i Kolding.

Annonce

Pause ude i teltet

Af corona-hensyn er der blandt andet sat plexiglas ned gennem salen, så publikum er delt i to. Alle sidder på rækker i stedet for den sædvanlige bord-opstilling, og så lukker man højst 63 indenfor mod normalt 95. I pausen kan de handle i et telt ude i gården, for den indvendige bar er lukket ned i år.

"Pyrus - alle tiders juleshow" vises i alt 30 gange fra den 19. november.

Alle tiders juleshow

  • Stykket spiller fra den 19. november til den 20 december. Der sælges kun billetter online.
  • Der skal bæres maske under opholdet på teatret. Maske må tages af, når man sidder på sin plads.
  • Instrueret af Marco Goth Thorsen.
  • Skrevet af Martin Miehe-Renard.
  • Varighed: Ca. 90 min. eksl. pause.
  • Se https://dorothea.billetten.dk/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce