Annonce
Ugeavisen Kolding

Har du husket at checke ind med de nærmeste?

Annonce

Check-in. Normalt forbinder vi ordet med lufthavne og dejlige ferier til storbyer eller badestrande.

Vi checker ind, når arbejde eller fridage sender os ud i verden. For mange af os er det ved at være længe siden, vi har haft muligheden for pakke en kuffert, checke ind og tage væk fra hverdagen et par dage eller et par uger.

Men det er måske vigtigere end nogensinde at checke ind. Ikke hos SAS eller Ryanair, men os hinanden. Hos de mennesker, der betyder allermest for os. Den helt nære familie og vores gode venner er naturligvis de oplagte lige at tage en lille snak med først. Hvordan går det egentligt, ven? Hvordan har du det?

Lad mobiltelefonen ligge, sæt jer godt til rette og tag så den snak, vi ofte glemmer i en travl hverdag. Er alt okay? Kan jeg gøre noget for dig?

Vi går den mørke tid i møde. Dagene bliver ubønhørligt kortere. Sommertøjet er hængt væk, den lune frakke fundet frem.

Vi stiller havemøblerne ind i skuret, pakker grillen væk, rydder op i ungernes sandkasse og sætter fællesskabet over hækken på standby.

Vi kravler ind i vores lejligheder og huse, passer os selv, pakket godt ind i et lunt tæppe. Fællesskabet derude bliver for nemt begrænset til Facebook og andre ligegyldige, sociale medier.

Vi tænder for TV 2 eller Netflix og flyder væk til krimier, kærlighed mellem landmænd og quiz-programmer.

Lige præcis i år tror jeg, det er vigtigere end nogensinde at huske hinanden i de kommende måneder.

Mange af vores ældre og svageste har allerede haft et lidt trist og ensomt år midt i coronafrygten. Nu kommer efteråret og vinteren – og intet tyder på, at hverdagen vender tilbage foreløbigt. De trænger stadig til et opkald, måske et brev med posten, et billede af børnebørnene og selvfølgelig allerhelst et besøg, hvis det kan gøres trygt og sikkert.

Men også de af os, der har haft travlt i år, har brug for et check-in.

Hen over det seneste halve år har min hverdag været komplet forandret.

Jeg skulle pludselig håndtere en ny verden og hverdag med nedlukning af hotellet, hjemsendte kollegaer, omfattende renovering, genåbning – for så nu i de seneste uger at opleve tilbageslag med nye restriktioner. Jeg har vænnet mig til at følge med i daglige coronatal, og har som alle andre skulle leve med frygten for at blive en del af statistikken. Det tærer, og selv om jeg er født glad og positiv, fik jeg en lille påmindelse om, hvor nemt man bliver suget ind i en isoleret hverdag med for meget arbejde og frygt for mødes med for mange mennesker.

En god ven, som jeg ikke havde hørt fra i lang tid, dukkede pludselig op i mit liv og fik mig vækket igen. Han ville have kaffe, og han ville snakke og sikre sig, at alt var ok. Det var befriende, og både han og jeg blev opdateret på vores familiers liv og resten af vores tilværelser. Det kræver såmænd kun en god kop kaffe og en times tid at blive beriget – og berige et andet menneske

Vi fik checket ind. Det får ikke corona til at gå væk. Men det giver os lidt af det tilbage, vi savner: Fællesskabet, hverdagen, trygheden. Så rådet herfra er: Check lidt mere ind hos hinanden i denne mørke og mærkelige tid.


Så rådet herfra er: Check lidt mere ind hos hinanden i denne mørke og mærkelige tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce