Annonce
Ugeavisen Kolding

Har du set noget? Børnehavebørn er rystede over raseret legeplads

Teltet er sat op for at beskytte børnene, der er nødt til at være meget ude for tiden. De kalder det for Børnehavens Store Bagedyst-telt. Privatfoto
Et kæmpe legetelt er ødelagt, og hærværksmænd har klippet lyskæder itu og smadret krukker. Det syn rystede de børn, som mødte op i Børnehaven Sønderled i Bramdrupdam.
Annonce

Kolding: Al hærværk er uacceptabelt. Men nogle gange er man bare ekstra overrumplet over, at nogen kan finde på at ødelægge andres ting. Det gælder i høj grad det hærværk, som de små børn mødte op til i børnehaven Sønderled i Bramdrupdam.

Det store telt, som står midt på legepladsen, er blevet raseret. Med kniv, saks eller en anden skarp genstand er siderne på teltet blevet flænset itu.

- Det telt har vi indkøbt, fordi vi på grund af corona-restriktionerne er nødt til at være endnu mere ude, end vi plejer. Det blev købt og sat op i november, da vi kunne mærke, at nu ville det efterhånden blive for koldt og for vådt, hvis ikke børnene havde et sted at søge ly, fortæller Tina Bojsen Petersen, som er leder af børnehaven.

Men det har ukendte hærværksfolk ikke haft blik for. De har bare raseret teltet, der måler 6 gange 12 meter og er købt i en dyr kvalitet, så det kunne holde og beskyttet børnene mod vejr og vind.

- Børnene var virkelig rystede over, at nogen kan finde på at ødelægge deres ting. Det så virkelig voldsomt ud, da vi kom. Legepladsen så raseret ud, siger Tina Bojsen Petersen.

Annonce

Lyskæde klippet itu

Forældre til børnene hjalp med at sætte teltet op og i det hele taget gøre legepladsen hyggelig. Det tog et par dage i november. En stor del af arbejdet er nu spildt. Blandt andet havde de også lagt en lyskæde rundt om hele legepladsen. Den har hærværksfolkene også klippet i stumper og stykker.

- Vi havde lagt lyskæden rundt for både at skabe lidt hygge i den mørke tid, men også for symbolsk at fortælle vores børn, at der er lys forude, siger Tina Bojsen Petersen.

Krukker lå også smadret, da børnehaven mødte frem torsdag morgen. Privatfoto

Hærværket er sket onsdag. Naboer, som var ude at lufte hund, kan fortælle, at alt så roligt og normalt ud frem til i hvert fald klokken 20 onsdag aften. Børnehaven har lagt et opslag ud på Facebook, hvor de opfordrer forældre til at tage en snak med de unge, som ikke var hjemme onsdag aften og befandt sig i området.

Også blomsterkrukker var smidt i jorden og lå smadret, da børn og personale mødte frem torsdag morgen. Enkelte sodavandsdåser lå også på legepladsen, og dem har politiet taget med til undersøgelse efter mulige spor.

Annonce

Uønsket besøg ved nytår

Tina Bojsen Petersen fortæller, at det ikke er første gang, børnehaven har haft ubudne gæster efter lukketid. Også da man kom efter nytår, lå der spor efter fyrværkeri, snus og dåser. Da var intet dog blevet ødelagt.

- Nu har vi været ude for at købe gaffatape, så vi kan reparere teltet, så godt vi kan, og så har vi bestilt nye sider til det. De kommer bare ikke foreløbig, for de er i restordre. Og så har vores pedel været i gang med at få ryddet op efter alt det andet, der lå smidt og ødelagt herude, siger børnehavelederen.

Teltet er delt i to, så børnene kan holdes adskilt i mindre grupper. Der er i alt 64 børn i børnehaven. Privatfoto

Hendes opslag på Facebook om hærværket er blevet delt mange gange og læst af i alt 65.000 personer. Flere har kommenteret det. Blandt andre Malene Kjelde, som skriver: "Ej hvor er det dog forfærdeligt !!! Ung eller gammel, kedsomhed eller tidsfordriv - hvem i alverden har samvittighed til at gøre sådan noget?"

Politiet havde en patrulje derude torsdag morgen. Har du set noget, som kan hjælpe i sagen, så kan børnehaven kontaktes på 7979 1504.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce