Annonce
Ugeavisen Kolding

Harte Skole besøger Landbomuseet Kolding

De gamle traktorer havde en magnetisk tiltrækningskraft på eleverne, da 180 skolebørn fra Harte Skole var på besøg hos Landbomuseet. Privatfoto.
Annonce

Harte: Landbrugets og dets historie var sammen med leg og læring i fokus for 180 elever fra Harte Skole, da eleverne fra 0. - 6. klasse var på Landbomuseet.

Sammen med de frivillige fra Landbomuseet fik eleverne vist kornets vej fra jord til bord, da de prøvede kræfter med at holde gang i kornrensemaskinen, hvor hvedekornet blev renset for derefter at blive malet til mel. Eleverne fik noget ud af at bruge kræfterne. De fik nemlig melet med hjem, så de kan bage boller i skolen.

Gabestokken er i dag noget de færreste kender til, men børnene fik redskabet at se, der i over 400 år blev brugt til at ydmyge og afstraffe bønderne for diverse forseelser. Selvom eleverne fandt gabestokken spændende, så kunne den dog ikke konkurrere med traktorerne om børnenes opmærksomhed.

Traktorer er og bliver bare et hit ved børn. Der var rig mulighed for at bestige traktorer på Landbomuseet, hvilket var en rigtig populær aktivitet blandt de 180 elever fra Harte Skole under besøget på Landbomuseet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce