Annonce
Ugeavisen Kolding

Harteværket er en kulturinstitution

Annonce

Læserbrev: Filip Bekic skriver om Kolding som kulturelt fyrtårn. Der blev bl.a. nævnt ”en perlerække af stærke kulturinstitutioner med national og international opmærksomhed”.

I den sammenhæng bør Harteværket, der 28. juli 2020 kunne fejre 100-års fødselsdag og stadigvæk producerer 380 volt vekselstrøm til forbrugerne, også nævnes.

Cecilie Røner har siden 2016 skabt en formidabel oplevelsespark med Harteværket som omdrejningspunkt, hvor der hvert år er blevet bygget på med nye oplevelser, hvor mottoet er energi-vand-bevægelse. Om foråret åbner oplevelsesparken i øvrigt med et MC-træf.

Foran værket har der været afholdt veteranbilsudstilling. Der er vandlegeplads, kano og kajaksejlads, trampolin park, fiskemuligheder, og fitness redskaber i det bakkede terræn, i klasseværelse ved den gamle transformerbygning, kan børn bygge deres egen båd.


Cecilie Røner har siden 2016 skabt en formidabel oplevelsespark, med Harteværket som omdrejningspunkt, hvor der hvert år er blevet bygget på med nye oplevelser, hvor mottoet er energi-vand-bevægelse.


I selve værket er der for de små indrettet en magisk sandkasse. Undervejs rundt på værket kan besøgende på væggene se lysshow, der fortæller om vandets vej fra Ferup sø til turbinerne, der driver generatorerne. Rundt om på værket fortælles via QR koder om Harteværkets historie. I kælderen er der desuden indrettet et lille museum.

I turbinehallen har der været afholdt forskellige arrangementer, som f.eks. operakoncerter og udstillinger af forskellig art. I madpakkehuset holdes møder, foredrag og fødselsdage.

Harteværket er en kulturel perle, kun fire km fra Kolding centrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce