Annonce
Ugeavisen Kolding

Harteværket fejrer 100-års fødselsdag

Foruden kagemand og gratis entre den 28. juli afholdes der flere arrangementer i forbindelse med jubilæet - både resten af sommeren og i 2021. Privatfoto.
Annonce

Harte: Tirsdag den 28. juli bliver en helt speciel dag på Harteværket. Der er rund fødselsdag i vente – og en særlig en af slagsen, når der skal fejres 100-års fødselsdag.

Der bliver derfor invinteret på både kagemand og gratis entre til de, der ønsker at besøge det gamle vandkræftværk, som i dag også fungerer som oplevelsescenter for hele familien.

- I år mærker vi en særlig interesse for naturen og vi håber, at vores 100-års fødselsdag kan være med til at få endnu flere til at opdage den spændende historie, der gemmer sig hos os, siger Birgitte Kragh, formand for Harteværkets bestyrelse.

Harteværket producerer i dag stadig grøn elektricitet til Kolding, men ikke nær så meget, som det gjorde i sin storhedstid, hvor værket forsynede op mod halvdelen af byen med el. Da værket åbnede i 1920 var det både landets første store vandkraftværk, men også det første større danske elværk baseret på vedvarende energi.

Udover kagemand og gratis entre den 28. juli afholdes der flere arrangementer for at fejre jubilæet i 2020 og 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce