Annonce
Ugeavisen Kolding

Heidi lavede en tegning for sjov - nu sælger hun Phillip Faber-kopper i hele landet

Heidi Kunst er selv fast seer af morgensangen på DR1. Her sidder hun med en af de 500 Phillip Faber-kopper, hun for nyligt fik hjem. Privatfoto
Da coronakrisen kom, forventede grafiker Heidi Kunst en længere periode med meget lidt at lave. Men så lavede hun for sjov en tegning af dirigent Phillip Faber, der i øjeblikket er landskendt for sin fællessang på DR, og nu har hun fået tilladelse til at sælge fællessang-kopper - og har fået det første store parti af kopperne hjem.
Annonce

Kolding: Når 48-årige Heidi Kunst tænder for tv'et for at se morgensang på DR1, så tager det hende tilbage til barndommen.

- Da jeg gik i skole som barn, var der morgensang hver morgen, så det er på en måde ligesom at komme hjem igen, siger Heidi Kunst, som med egne ord har været fan af DR's morgensang lige fra den første dag, programmet blev sendt efter coronakrisens start.

Grafikeren Heidi Kunst driver sin egen virksomhed, der blandt andet står bag Kolding Kalenderen, og i forbindelse med nedlukningen af Danmark gik hendes firma helt i stå. Derfor brugte hun noget af den ledige tid på at træne i et af de tegneprogrammer, som hun har mindst erfaring med at bruge.

- Jeg startede med at tegne rådhuset og Nicolai Kirke, og så syntes jeg, det kunne være sjovt også at tegne Phillip Faber, fortæller hun.

Efter to dages arbejde var Heidi Kunst tilfreds med resultatet, og for sjov bestilte hun et lille parti kopper med tegningen på og lagde et foto på Facebook.

- Og hurtigt vælter det ind med forespørgsler på, om man kan købe den. Så jeg kontakter Phillip Faber, som synes kopperne er søde, og han foreslår, at jeg også lige kontakter DR. De vender hurtigt tilbage og siger, at de elsker koppen, så jeg får lov til af DR at producere dem, siger hun, som i torsdags fik de første 500 kopper hjem, hvoraf de 170 allerede var solgt på forhånd.

- Jeg troede jo, at nedlukningen ville give mig masser af tid til at ordne regnskaber og komme i bund med indbakken, men i stedet for en rolig tid med afslapning kom jeg lynhurtigt til at køre i fulde omdrejninger igen. Jeg sælger kopperne selv og har stuen fyldt med bobleplast og emballage til at sende dem ud.

Heidi Kunst

Heidi Kunst er 48 år og bor i Kolding. Hun har to drenge på 18 og 21 år.

Stammer fra det danske mindretal i Flensborg og flyttede til Kolding i 2001.

Uddannet grafiker og kandidat i Nordisk Sprog og Litteratur.

Tidligere ansat ved SDU i Kolding, blandt andet som projektleder ved studentervæksthuset IDEA, hvor hun rådgav studerende om iværksætteri.

Startede som selvstændig i 2011 og står blandt andet bag Kolding Kalenderen og OplevVejle Kalenderen.

Annonce

Iværksætteri

Heidi Kunst er født og opvokset som en del af det danske mindretal i Flensborg og er oprindeligt uddannet grafiker. I 2001 flyttede hun til Kolding for at færdiggøre sit studie i Nordisk Sprog og Litteratur på Syddansk Universitet. Siden har hun været ansat hos SDU, blandt andet til at rådgive studerende om iværksætteri, og i 2011 startede hun så sin egen virksomhed.

Og netop baggrunden inden for iværksætteri er kommet op til overfladen igen i forbindelse med arbejdet med kopperne.

- Jeg har en sikker og stabil indtægt normalt, så det at være iværksætter, det kom pludselig frem igen. Det har været en god øvelse, siger Heidi Kunst, som har nydt muligheden for at være kreativ på en ny måde.

- Det har været hyggeligt, og det er noget helt andet end det, jeg plejer at lave.

Annonce

Spredt glæde

Noget af det, der har gjort mest indtryk på Heidi Kunst, er, hvor stor begejstring folk har vist for koppen og det, den symboliserer for dem.

- Det har overrasket mig, hvor meget glæde den har spredt. Jeg har fået mails fra folk, der fortæller, hvor glade de har været for morgensang, og hvad det har betydet for dem, og hvor meget de glæder sig til at få den kop, så de kan mindes det, siger hun, som glæder sig over, at coronakrisen i hvert fald har ført den ene positive ting med sig.

- Det har været en hyggelig lille ting, som aldrig var kommet i gang, hvis det ikke var for krisen.

Ud over de populære Phillip Faber-kopper har Heidi Kunst i øvrigt også brugt tiden på at lave en tegning af rådhuset og fået den trykt på nogle muleposer, som nu er blevet købt ind til byrådet af borgmester Jørn Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce