Annonce
Ugeavisen Kolding

Helligkorsgade drømmer om et ansigtsløft: Før designet fra Jernbanegade øst videre gennem byen

Inden coronavirus ramte, var butikkene i Helligkorsgade og den første del af Søndergade i fuld sving med at lave aktiviteter for kunderne. Her ses Marie-Louise Larsen fra Føtex til venstre. Arkivfoto: Louise Lauritsen
Åprojektet kan være med til at løfte Kolding midtby, vurderer Føtex-chef Marie-Louise Larsen.
Annonce

Helligkorsgade: Butikkerne i Helligkorsgade har allerede et godt samarbejde om at skabe forskellige aktiviteter for kunderne, og trods coronakrisen har butikkerne tænkt sig at holde fast i, at de i løbet af året tilbyder nogle ekstra oplevelser.

Derfor er krumtap i gadesamarbejdet Marie-Louise Larsen fra Føtex også glad for de anbefalinger, som kommunens taskforce er kommet med.

- Hvis nogle af alle de her ting i idekataloget bliver ført ud i livet, så skal det nok blive rigtig godt for city. Det er vigtigt, at man bruger noget energi på at kigge på opholdsstederne i byen, og at vi får gjort noget ved dem. Alt det nye, man har lavet i Jernbanegade, er blevet rigtig godt, så det må man gerne føre videre gennem byen, lyder et par af ønskerne fra Marie-Louise Larsen.

Hun hæfter sig også ved, at der på foranledning af taskforcens anbefalinger nu kommer ekstra fokus på samarbejde på tværs af butikker, erhverv og kulturliv.

- Det glæder jeg mig over. Tidligere har vi ikke været så gode til det. Men jeg tror på, at samarbejdet kan styrkes. Vi mangler en fælles platform at få kommunikeret alt det, der sker ud på, og det håber jeg meget kommer.

Jeg er fortaler for mindre enheder. Vi har lidt en gadeforening her i Helligkorsgade i forvejen. Og hvis der kommer lidt økonomi til at hjælpe vores arbejde på vej, så vil det været rigtig godt. Jo flere vi er i gang og jo flere, der byder ind, jo bedre. Vi skal udnytte, at byen har så mange ildsjæle. Vi er måske 16-17 butkker med i samarbejdet hernede, men hvis vi skal samle hele gågaden, så er det bare en ny cityforening, og det er vi ikke interesserede i.

Marie-Louise Larsen, Føtex, Helligkorsgade

Annonce

Åen er et kæmpe potentiale

For Føtex-chefen er kvarterinddelingen i idekataloget ikke optimal.

- Jeg er fortaler for mindre enheder. Vi har lidt en gadeforening her i Helligkorsgade i forvejen. Og hvis der kommer lidt økonomi til at hjælpe vores arbejde på vej, så vil det været rigtig godt. Jo flere vi er i gang og jo flere, der byder ind, jo bedre. Vi skal udnytte, at byen har så mange ildsjæle. Vi er måske 16-17 butkker med i samarbejdet hernede, men hvis vi skal samle hele gågaden, så er det bare en ny cityforening, og det er vi ikke interesserede i.

Lige nu har Helligkorsgade ikke planlagt nogle aktiviteter på grund af coronavirus, men der skal nok komme nye arrangementer, når det igen bliver tilladt at samle folk.

Marie-Louise Larsen har især fidus til et af de helt store projekter i idekataloget.

- Det, der kunne være fedest i hele det her katalog, er at få hele miljøet omkring åen op at stå, men det kommer til at tage lang tid. Det kunne løfte byen helt vildt at få lavet noget langs åen, det ser jeg et kæmpe potentiale i, for hvis man går langs åen nu, så bliver den ikke rigtig brugt til noget, der ligger bare parkeringspladser.

Inden coronavirus ramte, var butikkene i Helligkorsgade i fuld sving med at lave aktiviteter for kunderne. Billedet her er fra påsken 2019, hvor der blev arrangeret påskesjov i gaden. Marie-Louise Larsen fra Føtex ses som nr. tre fra venstre. Arkivfoto: Louise Lauritsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce