Annonce
Ugeavisen Kolding

Bag Disken: Henrik fra Kul & Koks ansætter sine medarbejdere hen over en fadøl

På de sorte vægge i Kul & Koks hænger moderigtigt tøj til mænd. Butikken er delt op i tre niveauer, som tidligere har været hver deres butikslokale. Foto: Peter Krogh Frausing
I en ny serie zoomer ugeavisen ind på Koldings forretningsdrivende. Vi besøger dem i butikken til en snak om deres liv bag disken og i privaten. I denne uge har vi besøgt Henrik Plechinger, som er indehaver af Kul & Koks.
Annonce
Annonce

Hvad ved dine kunder ikke om dig?

- Jeg tror ikke, der er noget. Mine kunder ved nok meget mere om mig, end jeg ved om dem. Det eneste, jeg ikke taler med mine kunder om, er politik. Ellers taler jeg med mine kunder om stort og småt, og det tror jeg er vigtigt for at holde fast i mine stamkunder.

Henrik Plechinger

Alder: 50 år

Født i Odense

Bosat i Kolding

Kæreste med Mette Buhl, som han har 2 børn med

Har været ejer af Kul & Koks siden 1991

Tidl. ejer af over 15 forretninger

Annonce

Hvad laver du i din fritid?

- Jeg er passioneret løber, og jeg elsker at tage høj musik i ørene og bare give den gas. Noget nyt, jeg er begyndt på, er paddle-tennis. Det overraskede mig, at jeg blev fanget af den sport, men det er virkelig sjovt og noget, man får pulsen op af. I weekenden går jeg meget til koncerter, især Godset er jeg glad for at gå til koncert på. Jeg lytter stort set til alle musikgenrer, altså undtagen dødsmetal.

Annonce

Hvornår er du mest lykkelig

- Det er jeg, når jeg er sammen med min familie. Helt afgjort! Men jeg er faktisk også lykkelig, når jeg er på arbejde. Jeg føler, at det er et privilegie, at jeg har fået lov til at vælge mine kollegaer selv, fordi så kan jeg ansætte nogen, som jeg klikker godt med. Jeg plejer at holde jobsamtaler over en fadøl, fordi så kan jeg nemmere få et indtryk af, om det er nogen, jeg passer godt sammen med.

Kul og Koks

Kul og Koks har eksisteret siden 1991, og har haft samme ejer i alle 28 år

Butikken sælger modetøj til mænd og har adresse på Søndergade 8

Annonce

Hvordan mødte du din kone?

- Jeg havde netop købt lokalerne til Kul & Koks, da jeg flyttede til Kolding. Jeg kendte ingen her, så derfor valgte jeg at tage ned på Den Blå Café. Her stod hun så i baren og lignede en, der ventede på mig. Allerede tre måneder efter vi mødtes første gang, flyttede vi sammen. I dag har vi været sammen i 27 år, men vi er faktisk aldrig blevet gift.

Vinterkollektionen har gjort sit indtog i Henrik Plechingers butik, som har forsynet Koldings mænd med modetøj siden 1991. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce

Har der været et vendepunkt i dit liv?

- Det største vendepunkt må være, da jeg blev far. Jeg har altid haft fart på, så det var min kone, der smed kortene på bordet og foreslog, at vi fik børn. Siden jeg har fået børn, er livet blevet mere uforudsigeligt, og man står lige pludselig med et ansvar for andre end sig selv. Altså på en god måde. Og så var det nok også lidt svært at vænne sig til, at man pludselig var nummer to i rækken for sin kone, for børnene kommer selvfølgelig først.

Annonce

Hvad er din definition af frihed?

- Det er, at man kan tillade sig at gøre, hvad man har lyst til. Jeg er jo min egen chef, så derfor skal jeg ikke stå til ansvar for en overordnet. Hvis jeg godt kunne tænke mig at tage en forlænget weekend i London eller en ferierejse med børnene. Det må være frihed.

Annonce

Hvis du vandt 10 millioner, hvad skulle de så bruges til?

- Jeg ville tage længe fri med min familie og rejse langt væk. Rejsen skulle bruges på at overveje, om vi skulle blive ved i det samme spor, eller om vi skulle lave nogle ting om i livet. Det kan nok lyde som frås, men jeg ville nok også invitere min kæreste med til Necker Island. En ø som kun er for folk med mange penge, for det tror jeg kunne være en stor oplevelse.

Hvem er dit største forbillede?

- Richard Branson. Han er en forretningsmand, som tør bryde monopoler og ændre ved vores opfattelse af forskellige produkter. For eksempel tør han gå op imod en mastodont som Coca Cola og lave et produkt der er bedre. Lidt ligesom Elon Musk, der er er gået i konkurrence med NASA om at lave rumraketter. Det er begge inspirerende mennesker, som jeg ser som pionerer.

Hvilken ejendel er du mest glad for?

Mit armbåndsur. Det er et ur, jeg har sparet op til og virkelig holder af. Uret er et italiensk dykkerur fra mærket Panerai. Jeg ser både uret som et smykke men også et praktisk værktøj i hverdagen.

Hvis du kunne gå tilbage i tiden, er der så noget, du ville have ændret?

- Min far fik for nogle år tilbage en tumor i hjernen, en tumor som han endte med at dø af. Hvis jeg kunne gå tilbage i tiden, ville jeg have forsøgt at spare ham for de sidste seks måneder af hans liv. De sidste seks måneder kunne man slet ikke kende den robuste smed, som han var. Han lå bare der og var totalt afkræftet. Det var ham slet ikke værdigt.

Hvad er det dårligste råd, du nogensinde har fået?

- Jeg blev i år 2000 rådet til at gå ind i en masse butikker. Det var virkelig et dårligt råd, for det kostede mig dengang alt, hvad jeg ejede og havde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce