Annonce
Ugeavisen Kolding

Her er de nominerede: Populær madbar kan vinde to kulturpriser

Bag glimmerpapiret gemmer sig blandt andre kulturudvalgsformand Jesper Elkjær (yderst til højre) og næstformand Merete Due Paarup (nummer tre fra højre), da kulturpriserne blev uddelt i 2015. I år bliver showet sendt fra Kolding Egnsteater. Pressefoto: Kolding Kommune
Den 24. september uddeler Kolding Kommune årets kulturpriser. Showet bliver livestreamet på Facebook fra Kolding Egnsteater, og man kan følge med hjemmefra.
Annonce

Kolding: Selv om coronaen stadig kradser, blomstrer kulturlivet i Kolding. Det skyldes blandt andet mange ildsjæle, hvis hjerter banker for kulturen. Torsdag den 24. september bliver de hyldet, når kulturudvalget uddeler årets kulturpriser.

På grund af tidens begrænsninger foregår prisuddelingen lidt anderledes end tidligere år. Showet bliver livestreamet på Facebook fra Kolding Egnsteater, og man kan følge med hjemmefra fra kl. 20 på Facebooksiden KulturKolding. Her kan man opleve musikindslag, interviews - og ikke mindst afsløringen af vinderne af de fire kulturpriser.

De nominerede til årets fire kulturpriser er valgt ud blandt de mange forslag, som borgerne har indsendt. Kulturudvalget har udpeget de nominerede til priserne og i sidste ende også vinderne. Det eneste undtagelse er prisen Årets Ildsjæl, der vælges via en SMS-afstemning, som løber frem til onsdag den 23. september kl. 13.

Annonce

De er nominerede

De fire kulturpriser, der uddeles er:

Årets Kulturelle Aftryk, som hylder den mangfoldige kultur i Kolding Kommune. Det er en anerkendelse af events, initiativer, og projekter, der henvender sig til den brede målgruppe, og som har sat et særligt kulturelt aftryk i det forgangne år.

De nominerede er: Blue Bridge musikfestival, Jazzhouse på Tobbers samt udstillingen "Demokrati og grænser før og nu - rundt om stemmeboksen".

Corona tog pusten fra dette års Blue Bridge-festival på Stenderuphalvøen, men til gengæld kunne man glæde sig over, at overskud fra tidligere festivaler kunne veksles til et nyt musikøvelokale, som blev indviet i Sdr. Bjert for nyligt. Festivalen er en af de nominerede til Årets kulturelle aftryk. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Årets Kulturelle Highfive hylder kulturelle eksperimenter og kulturelt entreprenørskab. Prisen anerkender igangsætterne, og den gives til de nytænkende events, initiativer og projekter, der kan inspirere, vise nye veje og som har potentiale til at udvikle kulturen i Kolding Kommune.

De nominerede er: Repair Café Kolding, Det Gyldne Liv Festival samt Cargo Tracks.

KulturKolding-prisen fejrer det ekstraordinære, og den gives til en institution, et initiativ, en virksomhed eller en person, der har gjort sig ekstraordinært bemærket i det forgangne år. Prisen kan gives til både amatører og professionelle kulturaktører.

De nominerede er: Tobbers Madbar, Bjert Gamle Brugs samt Kulturforum Würth.

Årets Ildsjæl er en ærespris. Prisen er en hyldest til det lokale kulturelle engagement og tildeles en kulturel aktør – en ildsjæl – som har ydet en betydelig, flerårig og frivillig indsats for kulturen i Kolding Kommune. Årets Ildsjæl er en publikumspris og vinderen findes via sms-afstemning.

De nominerede er: Sonja Jensen, Erik Valter, Tommy Skouboe og Ole Holm Larsen.

De nominerede til Årets Ildsjæl

  • Årets Ildsjæl er en ærespris, som  er en hyldest til det lokale kulturelle engagement. Prisen er en publikumspris og vinderen findes via sms-afstemning. Du kan stemme på:
  • 1. Sonja Jensen. Hendes frivillige indsats bag Kreativ Lørdag på Lunderskov Bibliotek har gjort arrangementet til en stor succes gennem otte år. Send sms med teksten KULTUR SONJA til 1272 for at stemme på Sonja Jensen.
  • 2. Erik Valter. Billedkunstneren Erik Valter har med stort engagement og på frivillig basis bidraget med en række kunstprojekter til glæde for borgerne i Kolding. Send sms med teksten KULTUR ERIK til 1272 for at stemme på Erik Valter.
  • 3. Tommy Skouboe. Han har i flere år været en af de førende drivkrafter i den kulturelle undergrund i Kolding. Tommy hjælper stort set samtlige ungdomsfestivaler på den ene eller den anden måde. Send sms med teksten KULTUR TOMMY til 1272 for at stemme på Tommy Skouboe.
  • 4. Ole Holm Larsen. Han har  gennem en lang årrække lagt et stort engagement i at planlægge og kuratere Kolding Kunstforenings udstillinger og arrangementer. Send sms med teksten KULTUR OLE til 1272 for at stemme på Ole Holm Larsen.
  • Der kan SMS-stemmes frem til onsdag den 23. september kl. 13. Der kan kun stemmes én gang pr. telefonnummer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce