Annonce
Ugeavisen Kolding

Her er planen for Koldings nye midtbykvarter med 400 boliger

P-pladserne på Holmsminde og Riberdyb forsvinder i løbet af de næste par år - i stedet skal der ifølge den store masterplan for området bygges to p-huse i hver sin ende af området. Foto: Kolding Kommune
Masterplanen for Koldings kommende midtbykvarter på Riberdyb og Holmsminde p-pladserne er færdig. Det første p-hus i området ventes at stå klar i 2024 som den første af seks etaper.

Kolding: Så er masterplanen for Koldings nye midtbykvarter med omkring 400 boliger på de nuværende 30.000 kvadratmeter store parkeringsarealer ved Riberdyb og Holmsminde klar til at blive godkendt af Kolding Byråd, så kommunen og projektudvikleren A.P. Ejendomme kan komme videre med at lave den mere detaljerede lokalplanlægning for bydelen, som er døbt Kolding Å. Det er meningen, at cirka halvdelen af arealet skal bebygges.

- Bydelen kommer til at betyde helt vildt meget for Kolding. Det er en usleben diamant, vi har liggende lige nu. Det, vi får skabt for Kolding, bliver helt unikt, forudser formand for plan-, bolig- og miljøudvalget Birgitte Kragh (V), efter at udvalget i enighed har godkendt masterplanen.

Det har længe ligget fast, at Kolding Å skal være en bydel for alle, og det er for længst besluttet, at der skal være plads til et alment bofællesskab for både familier, unge og ældre - og ikke mindst unge med bevægelseshandicap.

Annonce

Det er en usleben diamant, vi har liggende lige nu. Det, vi får skabt for Kolding, bliver helt unikt.

Birgitte Kragh (V, formand for plan- bolig- og miljøudvalget

Det ligger også fast, at der skal bygges to parkeringshuse med i alt over 700 p-pladser i hver sin ende af midtby-kvarteret, som derfor i høj grad bliver bilfrit at færdes i. Mulighederne for at bygge underjordisk parkering er undersøgt, og det er ikke realistisk hverken teknisk eller økonomisk. Det er Kolding Kommune, der finansierer p-husene som et led i handlen om byggegrunden med A.P. Ejendomme.

Sprækker

Og så beskriver helhedsplanen ellers, hvordan området i store træk skal indrettes med boliger i punkthuse, gader, bydelspladser, grønne kiler, gadeforløb, snørklede bagveje som ovenfor i middelalderbyen og byggerier, som varierer markant i højde.

Bebyggelsen langs jernbanen kan som udgangspunkt blive op til syv etager høj og danne ryg mod nord og skærme resten af bydelen mod støj. Langs med åen mod syd skal den nye by gradvist blive lavere, så sollyset kan finde vej ind gennem porte og passager, der er tænkt som vigtige "sprækker", som skal sikre forbindelser og samhørighed mellem gader og gårdrum.

Det centrale sted i bydelen bliver "Kvarterspladsen" med en stor opholds-terrasse-trappe ned til åen, og stueetagerne i de tilstødende bygninger skal åbnes op og have udadvendte funktioner såsom iværksætteri, caféer og værksteder for designere. Langs banen kommer der en kile til udendørs sport, street-art med mere, og en ny bro over åen skal styrke forbindelsen til den gamle by og internt i den nye bydel.

Det er planen, at det nuværende Kolding Byråd skal vedtage helhedsplanen inden nytår, og at første etape - nemlig et parkeringshus på Holmsminde - skal opføres i 2024.


Sådan her kan man forestille sig, at det kommer til at se ud fra Riberdybsiden mod den fremtidige store offentlige plads, Kvarterspladsen, ved Holmsminde. Illustration: Arkitema/Sleth

Tidsplanen

  • Sådan er det påtænkte tidsforløb for bydelen Kolding Å:
  • 12.000 kvm p-hus opført i 2024.
  • 19.000 kvm boliger opført i 2025.
  • 4000 kvm boliger/bofællesskab opført i 2026.
  • 9000 kvm boliger opført i 2028.
  • 9500 kvm p-hus opført i 2029.
  • 6000 kvm boliger opført i 2030.
Annonce
Ugeavisen Kolding

Kulturnatten fejrer 25 år med særlige æresporte - og du kan være med til at pynte dem

Annonce
Ugeavisen Kolding

Grundlovsdag for børn i Legeparken

Annonce
Ugeavisen Kolding

Koldingspiller vinder Junior Open

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Han er manden bag populære sushirestauranter: Nu åbner Zenghui og makker nyt asiatisk spisested i Kolding

Ugeavisen Kolding

Solgte farligt kosttilskud til bodybuildere og trak ikke produkterne tilbage trods påbud: Nu straffes virksomhed med stor bøde

Ugeavisen Kolding

Kolding-komiker starter ny portal: Vil gøre det lettere at finde comedy nær dig

Ugeavisen Kolding

Se hvordan Koldings trafik og veje påvirkes, når Tour de France suser gennem kommunen

Ugeavisen Kolding

Seniorer ruller med bowlskugler og vil have flere med på banen

Ugeavisen Kolding

Kunst- og designmarked i Trapholts park

Ugeavisen Kolding

Google-bil besøger Kolding på tirsdag

Ugeavisen Kolding

Modeshow i gågaden: Børn viser det fede genbrugstøj frem

Ugeavisen Kolding

22-årig kvinde død i Kolding: Mand og kvinde sigtet for drab

Ugeavisen Kolding

Alfred og Diana har drevet café på banegården i tre måneder: Vi har lært rigtig meget - man skal for eksempel huske at bestille sukker hjem

Ugeavisen Kolding

Lokal isbutik og romkugle-vinder går sammen: Nu kan du få Danmarks bedste romkugle-is

Ugeavisen Kolding

Charlotte fik at vide, at hun ville få svært ved at tage en uddannelse: I dag driver hun sin egen virksomhed og vil hjælpe andre i samme situation

Annonce