Annonce
Ugeavisen Kolding

Her er vinderne af Ugeavisens nytårsquiz

70 læsere quizzede med om året, der nu er gået. Grafik: Lean Poulsen Frosch
Flere af spørgsmålene i Ugeavisens nytårsquiz er helt udgået. Læs her hvem der gættede mest rigtigt i et mildt sagt overraskende 2020.
Annonce

Kolding: December 2019 føles på mange måder som meget, meget lang tid siden.

Dengang var der ingen, der havde fantasi til at forestille sig, hvordan 2020 ville komme til at arte sig efter coronaepidemiens udbrud. Så da vi strikkede en nytårsquiz med 13 spørgsmål sammen, havde vi selvfølgelig en forventning om, at der ville være klare svare på dem alle.

Det var der så ikke.

Faktisk måtte tre af årets spørgsmål udgå, fordi de handlede om begivenheder, der aldrig blev til noget.

Annonce

Vinderne

Helle Dvinge fra Kolding var forudseende nok til at ramme plet på otte af de ti spørgsmål, og hun bliver derfor belønnet med en gavekurv fra Superbrugsen i Vonsild, et halvt års plus-abonnement til jv.dk og et gavekort til tilbudssitet deal.dk.

Samme præmie går til én af de 11 læsere, som med syv rigtige svar har klaret sig næstbedst. Her har Majken Guldborg vundet ved lodtrækning. Stort tillykke til begge vindere, som har fået direkte besked på mail.

Herunder kan du se de 13 spørgsmål og svarene på dem:

I det meste af 2019 har Ugeavisen indsamlet ideer til en mere levende midtby gennem kampagnen Brug din by. Bliver en af ideerne fra vores idekatalog realiseret i 2020?

Her er svaret ja. Blandt forslagene var faste torvelørdage, som allerede blev til virkelighed i foråret, mens en række fysiske forandringer af midtbyen, som også passer ind i idékataloget, i øjeblikket er i gang.

I 2019 registrerede Ugeavisen omkring 40 butiksåbninger i Kolding. Hvor mange butikker åbner der i postnummer 6000 i det nye år?

Her har vi desværre begået en fejl, da vi formulerede spørgsmålet. Efter en ekstra gennemgang af åbningerne i 2019 viste det sig nemlig, at tallet ikke var omkring 40, som vi skrev i spørgsmålet, men i stedet 51. Derfor har vi valgt at sige, at man både har fået et rigtigt svar, hvis man har svaret, at mellem 36 og 45 butikker ville åbne i 2020, (det vil sige cirka lige så mange som året før), og hvis man har svaret, at der ville komme flere end 46 åbninger. Det præcise tal for 2020 var nemlig 50 nye forretninger i Kolding.

Efter flere års dødvande og et outletcenter der aldrig blev til virkelighed, blev det store parkeringsareal på Riberdyb og Holmsminde i sommeren 2019 igen sat til salg med planer om 400-500 nye boliger på grunden. Bliver der taget første spadestik til byggeriet på Holmsminde/Riberdyb i 2020?

Næsten alle de 70 deltagere i nytårsquizzen havde luret, at der ikke ville blive taget spadestik til det store projekt. AP Ejendomme vandt udbuddet, og der er meldt et forventet første spadestik ud i 2022.

Sommer ved Søen blev i 2019 en ganske våd fornøjelse, og flere af koncerterne var hårdt ramt af regnvejr. Ved hvor mange af årets Sommer ved Søen-koncerter må publikum hive paraplyerne frem for at skærme sig mod regnen?

Spørgsmålet udgår, da Sommer ved Søen ikke blev holdt.

De seneste to år har der været fyldt godt op til Grøn Koncert i Kolding, og i 2018 kunne man for første gang melde alt udsolgt. Bliver der udsolgt til Grøn Koncert i Kolding i 2020?

Også dette spørgsmål udgår.

2019 blev et år med masser af jubel på Kolding Stadion. I sommer sikrede Kolding IF Fodbold sig oprykning til 1. division, og i efteråret klarede man sig over forventning og overvintrede på en placering som nummer 4 ud af 12. Hvordan ser det ud, når sæsonen er færdig?

Med en sjetteplads holdt Koldings bedste fodboldhold sig lige netop i den øverste halvdel af 1. division.

På håndboldbanen var 2019 et ganske svært år for KIF Håndbold, som efter 15 kampe lå nummer 12 ud af 14 med otte point. Lykkes det for KIF Håndbold at bevare sin plads i Håndboldligaen?

På grund af corona nåede håndboldsæsonen aldrig at blive spillet til ende. Men inden man lukkede ned befandt KIF sig i nedrykningsspillet, og man var placeret godt nok til at blive i den bedste række.

Den 10. juli bliver Genforeningen i 1920 fejret med maner ved den gamle grænse i Kolding Kommune. Kongehuset har meldt sin deltagelse, men hvor mange medlemmer af den kongelige familie er med i festlighederne?

Festlighederne blev aldrig til noget, og spørgsmålet udgår derfor.

En gang om året får Koldinghus opgjort, hvor stor omsætning slottet generer til lokalområdet. I 2018 genererede Koldinghus rekordhøje 42 millioner kr., viste den opgørelse, der blev præsenteret i foråret 2019. Hvor stort bliver beløbet i den næste opgørelse, som gælder 2019?

2018 var i høj grad et rekordår, og den seneste rapport viste da også, at Koldinghus "kun" skabte indtægter for 24,7 millioner i lokalområdet i 2019.

I foråret 2019 præsenterede Kolding Storcenter forrige års besøgstal, som lå på 5,4 millioner besøgende, hvilket var status quo i forhold til året før. Hvordan ser besøgstallet for 2019 ud, når det bliver præsenteret i det nye år?

Storcentret kunne i 2019 glæde sig over en fremgang i besøgstallet, som endte på hele seks millioner.

I årets løb har flere læsere og kilder ytret ønske om en ny biograf i midtbyen, når vi har efterspurgt ideer til mere liv i byen. Melder en ny biograf sin ankomst i det centrale Kolding?

Her er svaret nej, der var ingen nye biografer, der rørte på sig i 2020.

Et andet ønske, som mange af avisens læsere har til midtbyen, er et permanent streetfoodmarked. Får byen sådan et i 2020?

Også her er svaret nej.

Der skete en række forandringer i Kolding Byråd i slutningen af 2019. Først trak Venstres Pernille Hejbøl Øhlenschlæger sig fra byrådet, dernæst blev socialdemokraterns Hanne Dam løsgænger, og til sidst meldte tidligere gruppeformand for Venstre Merete Due Paarup, at hun skiftede parti til Radikale Venstre. Er der flere politikere i Kolding Byråd, der skifter parti, bliver løsgængere eller helt forlader byrådet i 2020?

Kun en enkelt af byrådets politikere forlod sit parti i 2020. Det skete, da Jesper Elkjær i efteråret sagde farvel til Radikale og blev løsgænger.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce