Annonce
Ugeavisen Kolding

Historisk sølvsmedje hyldet med nyt kunstværk

Skulptør Henrik Fischer og formand for beboerforeningen Dorthe Christiane Zinck Iversen sidder her på 'Skeen', der er lavet efter sølvskeen Arvesølv nr. 9, som blev produceret på Hans Hansen Sølvsmedie, da virksomheden stadig lå på H. C. Petersens Vej. Privatfoto

Det fjerde historiske kunstværk i kvarteret Graacksvej - Grønningen - H.C. Petersens Vej blev fredag afsløret.

Kolding: Et nyt kunstværk blev fredag afsløret på H.C. Petersens Vej, hvor man nu kan tage sig et hvil på en skeformet bænk.

Den store liggende ske er en hyldest til Hans Hansen Sølvsmedie, der fra 1923 til 1936 lå på H.C. Petersens Vej. Værket er det seneste i kvarteret Graacksvej - Grønningen - H.C. Petersens Vej, som for to år siden tog initiativ til at blive et såkaldt design- og erindringskvarter, hvor man igennem forskellige kunstprojekter hylder områdets historiske virksomheder og enkeltpersoner med støtte fra blandt andet Kolding Kommunes Bydelspulje. I forvejen er kvarteret udsmykket med gavlværket 'Dansende blomster' ud mod Fredericiagade, skulpturen 'Vaskekonen' og malerierne 'Kunstmaleren.

Over 100 gæster deltog ved ferniseringen fredag 1. marts, hvor det nye værk blev fejret med taler, musik og kage.

Annonce

Kendt uden for Danmark

Hans Hansen Sølvsmedie blev kendt ikke blot i Danmark, men ud over landets grænser for en serie sølvbestik, der fra 1927 til 1950 blev udført under fællesnavnet Arvesølv. I alt 20 mønstre blev tegnet af sølvsmed Hans Hansen, maler Harald F. Gross, arkitekt Robert Schmidt, keramiker Jens Thirslund og sølvsmed Karl Gustav Hansen.

Karl Gustav Hansen blev udlært på fabrikken på H.C. Petersens Vej og fik svendebrev 1934. Han blev kunstnerisk og administrativ leder af fabrikken fra 1940 og udviklede sig til at blive en af landets betydeligste sølvsmede og sølvformgivere.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce