Annonce
Ugeavisen Kolding

Historisk værtshus skal forvandles til boliger

Vivi Andersen foran Falderebet på Tøndervej. Hun har sammen med sin mand stået bag værtshuset i godt 35 år. Nu skal stedet rives ned, og nye boliger bygges på adressen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Pierre Ejendomme har købt bygningen på Tøndervej 58 med værtshuset Falderebet. Det skal nu rives ned, og i stedet skal der være lejligheder i fire etager på adressen.

Kolding: Den sidste øl er skænket hos værtshuset Falderebet på Tøndervej. Stedet er nemlig solgt, og inden længe vil hele bygningen blive revet ned.

Det er Pierre Ejendomme, der står bag købet, og her er planen, at der skal bygges boliger på adressen.

- Det er en historisk bygning, men den skal rives ned. Vi har kommunen med ind over, og rent æstetisk vil vi prøve at få nogle af de ting med, som kendetegner bygningen i dag, men samtidig vil vi også bygge, så der kommer en bedre sammenhæng med de omkringliggende bygninger, siger Pierre Legarth, som står bag Pierre Ejendomme.

I højden bliver det nye byggeri også som nabobygningerne, og det bliver dermed til det, man kalder for et tre og et halvt etages byggeri. Det betyder, at der vil være tre etager og en udnyttet tagetage og dermed altså lejligheder i fire plan.

Annonce

Vinstue med højtlæsning

Handlen skete ifølge Pierre Legarth på kort tid. Hvis alt går som planlagt, vil bygningen blive revet ned efter sommerferien, så det nye boligbyggeri kan påbegyndes i efteråret.

- Vi har ingen tegninger endnu, men vi vil bygge det sådan, at der kommer en pæn sammenhæng om hjørnet. Det skal ligesom lukkes pænt af. Vi skal nok lave noget rigtig lækkert, siger han.

Falderebet, der ifølge skiltningen er en øl- og vinstue, er blandt andet kendt for hver uge at byde på højtlæsning. Igennem årtier har Vivi Andersen stået bag baren, efter hun og hendes mand købte stedet i 1986.

Værtshuset har holdt lukket hele vejen gennem coronaepidemien og kommer altså ikke til at genåbne.


Det er en historisk bygning, men den skal rives ned. Vi har kommunen med ind over, og rent æstetisk vil vi prøve at få nogle af de ting med, som kendetegner bygningen i dag, men samtidig vil vi også bygge, så der kommer en bedre sammenhæng med de omkringliggende bygninger.

Pierre Legarth
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

En historisk chance

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce