Annonce
Ugeavisen Kolding

Hjemmestrikkede nissehuer skal gøre godt hos sårbare børnefamilier

Formand Pia Werborg (t.v.) og primusmotor for nissehueprojektet Birgit Christensen med et lille udvalg af de mange nissehuer, som Mødrehjælpen Kolding snart sætter til salg. Foto: Louise Lauritsen
Dette efterår har strikkepindene glødet rundt om i Kolding. 30 damer har strikket 100 smarte og unikke nissehuer, som nu skal sælges til fordel for Mødrehjælpen Kolding, der håber at gøre projektet til en tradition.
Annonce

Kolding: Røde, brune, lilla og grå nissehuer med et væld af mønstre som hjerter, striber, prikker og nisser. Bunken er stor og vokser fortsat.

Det er Mødrehjælpen Kolding, som har fået en god idé: Lad frivillige strikke smarte og unikke nissehuer af garnrester. Sælg dem til børn og familier, og lad overskuddet komme udsatte børnefamilier til gode via foreningens arbejde.

Birgit Christensen, frivillig ved Mødrehjælpen, kom på ideen her i efteråret. Inspirationen hentede hun fra et besøg i Norge for mange år siden.

- Der så jeg et stativ med grønne sokker, der var hængt op, så det på lang afstand lignede et juletræ. Det var sådan en smart måde at præsentere dem på.

Så da hun en efterårsdag grublede over, hvordan Mødrehjælpen Kolding kunne tjene nogle ekstra penge, kom hun i tanke om stativet, og at man måske kunne sælge hjemmestrikkede nissehuer på den måde.

- Målet med vores stativ er at skabe et motiv, som ligner én stor nissehue. Det skal så være skabt ud af de mange nissehuer, som frivillige har strikket til os i løbet af de seneste par måneder, fortæller Birgit.

Hun regner med, at Mødrehjælpen kan sætte 100 hjemmestrikkede nissehuer til salg i butikken på Blæsbjerggade. Alle huerne er unikke og strikket i god uldgarn, der ikke kradser.

Vi satte os for at nå 100 nissehuer i år, og det gør vi. Men vi kan bruge alle dem, vi kan få fat i, så har man lyst til at være med, så er det bare at henvende sig.

Pia Werborg, formand, Mødrehjælpen Kolding

Annonce

Brug for flere frivillige hænder

Det er omkring 30 frivillige, som har været med til at fremstille de 100 nissehuer. Noget af garnet har de selv fundet blandt deres garnrester, andet er doneret, og så har Mødrehjælpen været ud og investere i garn.

- Vi satte os for at nå 100 nissehuer i år, og det gør vi. Men vi kan bruge alle dem, vi kan få fat i, så har man lyst til at være med, så er det bare at henvende sig, siger Pia Werborg, der er formand for Mødrehjælpen Kolding.

Håbet er, at nissehuerne bliver en så stor succes, at Mødrehjælpen kan gøre det til en tradition.

- Næste år skal vi strikke nissehuer hele året, så der kan vi lave endnu flere, forudser Birgit, som understreger, at det først og fremmest skal være hyggeligt at lave huerne, eftersom der sker på frivillig basis.

Nissehuerne

Nissehuerne er strikket af frivillige fra Mødrehjælpen Kolding.

De er alle strikket af uldgarn, som ikke kradser.

Huerne er unikke i både farver og motiv.

En hue koster 100 kr.

De sættes til salg hos Mødrehjælpen Kolding i Blæsbjerggade 4 fra mandag 25. november.

Bliver der huer i overskud sælges de også fra Julemandens Hus i december.

Har man lyst til at være med til at strikke nissehuer, eller har man garn, man vil donere til projektet, så skriv til kolding.lf@moedrehjaelpen.dk eller ring til butikken på 20 58 30 70.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce