Annonce
Ugeavisen Kolding

Hun lagde selv sit liv om og tabte 50 kilo: Nu vil Jeanette inspirere andre

Jeanette Koch Andersen deler både sine egne erfaringer med vægttab og masser af opskrifter på sine blogs. Foto: Steffen Nielsen
29-årige Jeanette Koch Andersens barndom og ungdom var præget af overvægt og mobning. For ti år siden lykkedes det hende at tabe 50 kg, og i dag følger 14.000 hendes blog på Facebook, hvor hun kommer med opskrifter og gode råd til vægttab og selvudvikling. Ved årsskiftet udgav hun en kostdagbog og gik fuld tid i sit eget firma "Din kamp mod kiloene".
Annonce

Kolding: Et enkelt spørgsmål fra en veninde ændrede Jeanette Koch Andersens liv.

Igennem hele sin barndom og ungdom havde Jeanette kæmpet med overvægt, og det havde sat sine spor på hendes selvtillid, da hun omkring 18-års alderen fik en øjenåbner.

- Jeg havde længe tænkt, at nu skal der ske noget, og jeg var ked af min krop. Da vægten en dag viste 112 kg fik jeg et chok, så jeg tænkte, at nu skal der gøres noget ved det her. Jeg lå hver aften og græd og ønskede, at jeg kunne blive tynd, husker Jeanette.

Det nødvendige skub til at gøre noget, fik hun af en veninde.

- Hun spurgte, om vi skulle starte i fitnesscenter sammen, og jeg sagde ja tak. Hvis hun ikke havde hevet fat i mig, så er jeg ikke sikker på, at der var sket noget. Før hadede jeg motion, og jeg troede ikke, at jeg duede til noget. Men det var faktisk slet ikke så slemt, selvom jeg tænkte, at det var umuligt, og at jeg aldrig ville blive som mine veninder. Men der skete ret hurtigt store resultater, så jeg fik blod på tanden, fortæller hun.

Motion og bedre kost betød, at Jeanette på cirka et halvt år tabte næsten 50 kg, og siden har hun formået at holde sin vægt stabil.

Jeanette Koch Andersen

Er 29 år og bor i Kolding.

Uddannet kok og kostvejleder.

Selvstændig med firmaet "Din kamp mod kiloene", som hun ejer sammen med 26-årige Sabrina Knudsen fra Kolding. Gennem firmaet har de udgivet en kostdagbog med Jeanette Koch Andersens opskrifter.

Har desuden blog på Facebook og Instagram med henholdsvis 14.000 og 13.000 følgere.

Se mere på facebook.com/Stoetkampenmodkiloene/ og instagram.com/jeanettekochandersen.

Annonce

Vil motivere andre

Fra starten har Jeanette Koch Andersen delt sine oplevelser på facebook-bloggen "Jeanette - Støt kampen mod kiloene", hvor mere end 14.000 i dag læser med. Og for et par år siden gik hun også på Instagram, hvor hun har over 13.000 følgere.

- Jeg kunne mærke med det samme, at det var det, jeg skulle, for jeg ville hjælpe andre mennesker. Jeg vil gerne inspirere folk og motivere dem. Facebooksiden blev større og større, så jeg kunne se, at folk kunne lide det, jeg skrev. Jeg er blevet et forbillede for rigtig mange, og jeg har arbejdet med hundredvis af mennesker, og der kommer hele tiden nye til, siger Jeanette, som er glad for at kunne inspirere andre.

- Jeg vil godt vise verden, at man kan vende tingene og få succes. Jeg vil gerne have, at folk ser anderledes på livet og dem selv – at de tror mere på sig selv, siger hun.

I de efterhånden ti år, man har kunnet følge Jeanette på bloggen, har hun gennemgået en stor udvikling. Både i sit forhold til mad, der er blevet langt mere afslappet, og hendes forhold til sig selv.

- Det er først for nylig, jeg har fundet ud af, at jeg har en god personlighed og kan stå ved, hvem jeg er – hvor fantastisk, jeg er, understreger hun.

Når hun kigger tilbage på de svære år med overvægt og mobning, er Jeanette ikke i tvivl om, at den tidlige modgang har været med til at gøre hende til den, hun er i dag.

- Jeg spørger nogle gange, hvorfor jeg blev født med anlæg til overvægt, for jeg ville da ønske, at jeg ikke tog så nemt på, men på den anden side ville jeg heller ikke være det foruden, for så ville jeg ikke være, hvor jeg er i dag. Og uden mobningen da jeg var yngre, kunne jeg ikke have givet det til min følgere, jeg kan. Al den kærlighed.

Annonce

Lever af blog og bog

På det seneste har de mange tusinde følgere især kunnet læse om Jeanette Koch Andersens nye virksomhed "Din kamp mod kiloene", som hun driver sammen med den 26-årige grafiker Sabrina Knudsen. Virksomheden blev startet ved årsskiftet, og gennem den har de to udgivet en kostdagbog, som indeholder en række af Jeanettes egne opskrifter.

På de første par måneder har bogen solgt så godt, at den er medvirkende til, at Jeanette i dag kan arbejde fuld tid med egen virksomhed og blog.

- Det er langt over, hvad vi havde turdet håbe på, og det næste bliver at lave nogle bøger målrettet andre grupper, for eksempel mænd, vegetarer, glutenfri og så videre, siger Jeanette, som også har ambitioner om at skulle ud og holde foredrag om sit vægttab.

Sammen med Sabrina Knudsen har Jeanette Koch Andersen udgivet en kostdagbog, som især er målrettet travle mennesker uden den store kok i maven. Foto: Steffen Nielsen
Før/efter: Det er en stor forandring, Jeanette Koch Andersen har gennegået de seneste ti år. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce