Annonce
Ugeavisen Kolding

Hvad skal der til, før man åbner en bog?: Kolding skal få landets børn til at læse mere

Elever fra de seks involverede skoler vil høre om projektet ganske snart.  Undervejs i forløbet vil resultaterne blive delt og afprøvet, så børn i Kolding på den måde bliver involveret, når de besøger det lokale bibliotek. Pressefoto: Katrine Worsøe
Elever fra seks lokale skoler er involveret i et million-projekt, der skal undersøge, hvad der skal til for at få børn til at læse mere. Erfaringerne skal deles med hele landet.
Annonce

Kolding: Børns læselyst er dalende over hele landet. De to gode spørgsmål er: Hvorfor læser børn mindre? Og hvad kan man gøre ved det? Det skal elever fra Bramdrup Skole, Christiansfeld Skole og fire andre lokale skoler være med til at finde svaret på.

Slots- og Kulturstyrelsen har netop sendt en million kroner i retning af Kolding, hvor Koldingbibliotekerne står bag et læseprojekt sammen med de seks skoler og en række samarbejdspartnere som SDU og Designskolen Kolding.

Målet er i første omgang at få børn i Kolding Kommune til at læse mere, og siden skal resultaterne være til inspiration over hele landet.

- Det er et virkelig spændende arbejde, vi skal i gang med. Og det er klart, at vi skal være ambitiøse, for det forpligter, når man får en million kroner fra statskassen, siger bibliotekschef Pia Henriette Friis.

Hun vurderer, at læselyst hænger sammen med mange ting. Projektet har fokus på de fysiske og mentale rum, som øger læselysten.

- Så vi skal ind og undersøge, hvad virker, og hvad virker ikke i forhold til børn. Det kan handle om de fysiske omgivelser, når man skal læse, men det kan også handle om selve situationen, der bliver skabt, når man skal læse - for eksempel i kontakten mellem barnet og en forældre, siger Pia Henriette Friis.

Læselyst og læserum

  • Projektet hedder "Læselyst og læserum" og har i alt fået tildelt lidt over en million kroner  fra ”Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre”. Der er i alt uddelt 13,6 millioner kroner til 34 projekter fordelt over hele landet.
  • Koldingbibliotekerne er projektejer, men arbejder tæt sammen med Designskolen Kolding, forskere fra SDU, Pædagogisk Center og pædagogiske læringscentre fra Munkevængets Skole, Sjølund-Hejls Skole, Fynslundskolen, Bramdrup Skole, Christiansfeld Skole og Dalby Skole.
  • Resultatet bliver anbefalinger til, hvordan biblioteker og pædagogiske læringsentre over hele landet kan indrette læserum, der inspirerer børn til at opsøge litteratur og læsefællesskaber.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce