Annonce
Ugeavisen Kolding

Hvidvask-regler slår Danmarks foreningsliv ihjel

Annonce

Læserbrev: Som landsbestyrelsesmedlem for DGI Sydøstjylland glædes jeg over, at flere folkevalgte og vores hovedorganisation i DGI har valgt at kigge ind i den problematik, at vores foreningsliv i Danmark bløder grundet de seneste op stramninger der har været i hvidvaskningsloven.

Hvidvaskningsloven er en lov som bl.a. indeholder regler om sort arbejde og kontante betalinger og er selvfølelig et helt nødvendigt virke i et retssamfund. Men man skal i høj grad også værne om foreningslivet, sammenholdet og fællesskabet. For mig er foreningslivet en af de kulturelle værdier, der er særlig dansk, og det skal man i høj grad beskytte, uanset om det er idrætsklubben, små frivillige -eller kulturforeninger.


Hvidvaskningsloven er en lov som bl.a. indeholder regler om sort arbejde og kontante betalinger, og er selvfølelig et helt nødvendigt virke i et retssamfund.


Det er vigtigt, at vores folkevalgte bevarer det stykke kultur af vores lands lange tradition for frivillige foreninger, og at vores folkevalgte er med til at udfordre de stramninger og bøvl det giver dem. Hvidvaskningsreglerne koster foreningerne millioner af kroner om året, da banker og sparekasser opkræver høje administrations gebyrer for at administrere loven, samt høje betalinger for at have konto i banken. Penge som kunne have været brugt i foreningerne.

Det er vigtigt, at det frivillige foreningsliv har gode vilkår, og at lovgivningen også støtter op om foreningslivet, så man sikre, og skaber stabilitet for at bevarer et sundt og forsat rigt foreningsliv. Da man ellers risikere at fælleskaber går tabt, og slår de frivilliges engagement ihjel med administration og gebyrer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce