Annonce
Ugeavisen Kolding

Idrætshaller i Kolding vil skabe et demensvenligt miljø

Annonce

Kolding: I slutningen af november måned var størstedelen af halinspektørerne fra de selvejende haller til en workshop om at blive demensvenlige. I spidsen for workshoppen stod Pernille Poulsen, der er demenskonsulent ved Kolding Kommune, og Mette Hjuler, der er udviklingskonsulent ved DGI. Baggrunden for initiativet er det faktum, at antallet af ældre stiger markant, og dermed vil antallet af mennesker med en demenssygdom ligeledes stige.

Efter deltagelse i workshoppen kan halinspektørerne nu kalde sig demensvenner. Det betyder, at man nu kender til de mest typiske symptomer ved demens, ved hvad et demensvenligt miljø er, og hvordan man skaber tryghed og sikkerhed for den demensramte. Et demensvenligt miljø har særligt fokus på, at det skal være let at orientere sig visuelt – det kan blandt andet gøres ved maksimering af farvekontraster, skiltning, indretning og belysning.

Næste skridt mod en endnu mere demensvenlig hal er, at medarbejderne i hallerne tilbydes samme workshop i starten af det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce