Annonce
Ugeavisen Kolding

Indlagte børn i Kolding får digitalt besøg af hospitalsklovnene

Fra en almindelig hverdag på hospitalet, men i disse coronatider kan hospitalsklovnene ikke være fysisk tilstede. Pressebillede
Med en akutdonation fra TrygFonden på 130.000 kroner skruer Danske Hospitalsklovne op for digitale aktiviteter på Facebook og YouTube.
Annonce

Kolding: Coronakrisen har sat en midlertidig stopper for Danske Hospitalsklovnes opmuntrende besøg hos børn, der er indlagt - blandt andet på Kolding Sygehus, lyder det i en pressemeddelelse.

Men børnene skal ikke undvære klovnene helt. Med en akutdonation fra TrygFonden på 130.000 kroner skruer Danske Hospitalsklovne op for deres digitale aktiviteter på Facebook og YouTube, hvor børnene blandt andet kan møde hospitalsklovnene live og være med til at bestemme, hvad der skal ske – næsten som ved et helt almindeligt besøg.

Før kunne børnene tage en hospitalsklovn i hånden. Nu må de være i kontakt med klovnene over nettet. Pressebillede
Annonce

Et lyspunkt på hospitalet

Børnene elsker hospitalsklovnenes tryllerier og historiefortællinger, der er lyspunkter i dagene på hospitalet. Men indtil klovnene igen kan tage på besøg, kan børnene møde dem på Klovnekanalen på Facebook og YouTube, hvor der er kommet en masse nye klovneaktiviteter som sang, dans, live-udsendelser og skøre eventyr.

- Vi ved, hvor meget klovnene betyder for børnene under deres sygdomsforløb, og netop nu, hvor mange syge børn er isoleret fra omverdenen på hospitalsstuer eller derhjemme, er det ekstra vigtigt, at de ikke føler sig alene. Derfor er vi glade for TrygFondens støtte til, at vi fortsat – blot på en anden måde – kan være der for børnene, fortæller Kenneth Øhrberg, direktør i Danske Hospitalsklovne.

Der er 52 professionelt uddannede hospitalsklovne, som normalt har 184 ugentlige klovnevagter fordelt på alle landets børneafdelinger og i børne- og ungepsykiatrien, og der er flere klovne under uddannelse, som står klar, når børnene igen kan få besøg.

Her er en collage med billeder fra Klovnekanalen. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce