Annonce
Ugeavisen Kolding

Indsatsen for fodboldspillere med handicap styrkes

Special Olympics træner på banerne hos Seest Boldklub. Fremover kan holdet og spillerne se frem til, at de kan spille flere turneringer og kampe, da indsatsen for fodboldspillere med handicap styrkes. Foto: Ane Rønn Johansson
DBU og Parasport Danmark har ved banerne hos Seest Boldklub, hvor Special Olympics-holdet holder til, underskrevet en ny aftale, der skal styrke mulighederne for, at spillere med handicap kan spille fodbold.

Kolding: Der er gang i den på Seest Boldklubs baner, når Special Olympics-holdet, der er et hold for spillere med udviklingshandicap og andre særlige behov, træner.

- Jeg er rigtig glad for at spille fodbold på grund af fællesskabet, og så er det bare sjovt at spille kampe og turneringer mod hinanden. Det er altid sjovt at spille med mine venner, siger 21-årige Nanna Mieth.


Annonce

Aftalen er meget vigtig for os, fordi den styrker trænerområdet og turneringsstrukturen og derfor giver de optimale rammer for, at spillere med handicap kan nyde sporten på lige fod med alle andre.

Jesper Møller


For at give endnu flere spillere som Nanna mulighed for at spille fodbold i en af landets mange klubber, har DBU og Parasport Danmark skrevet under på forlængelsen af en fælles aftale. Her er samarbejdet nu blevet til en gensidig forpligtigelse og et partnerskab, der har fokus på at styrke turneringsstrukturen og på at ruste klubberne bedre til opgaven gennem klubudvikling og træneruddannelse.

Fodbold er for alle

- Fodbold er for alle, også for mennesker med funktionsnedsættelser. Aftalen er meget vigtig for os, fordi den styrker trænerområdet og turneringsstrukturen og derfor giver de optimale rammer for, at spillere med handicap kan nyde sporten på lige fod med alle andre, siger DBU-formand Jesper Møller.

DBU-formand Jesper Møller og formand for Parasport Danmark, John Petersson, har ved banerne hos Seest Boldklub underskrevet en ny aftale, der skal styrke indsatsen for, at spillere med handicap kan spille fodbold. Foto: Ane Rønn Johansson

Turneringen under Parasport Danmark vil fremover indgå i DBU's officielle turneringssystem. Et modul om fodbold for spillere med handicap kommer samtidig til at indgå i DBU's C-træneruddannelse fra 2022.

- Fodbold er vores nationalsport. Rigtig mange børn, unge og voksne med handicap og andre særlige behov vil gerne gå til fodbold præcis som deres jævnaldrende kammerater. Derfor er vi rigtig glade for, at vi med partnerskabsaftalen styrker samarbejdet mellem parasporten og DBU, siger John Petersson, formand for Parasport Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce