Annonce
Ugeavisen Kolding

Industriområder i Kolding skal være grønne, helst fra starten

Læserbrev: Alle partier i Kolding Kommunes miljøudvalg støtter Enhedslistens forslag om, at forvaltningen undersøger, hvordan vi kan etablere mere vedvarende energi, især flere solcelleanlæg og vindmøller i Koldings erhvervsområder. Tak for det. Vi har brug for mere vedvarende energi nu.

Flere varmepumper, solceller og vindmøller. Større fokus på udnyttelse af overskudsvarme og integration i fjernvarmesystemet. Det bør være helt naturlige krav til virksomhederne, når Kolding Kommune fremover udarbejder lokalplaner for eksisterende og kommende erhvervsområder.

Det er afgørende for at nå i mål med såvel den kommunale som den landsdækkende 70 % målsætning til begrænsning af CO2 udledningen.

Enhedslisten foreslår, at resultatet af forvaltningens undersøgelse skal bruges til at stille krav om, at virksomhederne har en plan for bæredygtighed.


Det er afgørende for at nå i mål med såvel den kommunale som den landsdækkende 70 % målsætning til begrænsning af CO2 udledningen.


Netop nu står Kolding overfor at udarbejde lokalplaner for to store nye erhvervsområder – Stender Innovations transport-, lager- og logistikcenter og Schou Companys nye hovedsæde og lager. Begge skal ligge ved Tankedalsvej tæt på TV SYD.

Vi kan for eksempel stille krav om, at de skal opstille solceller eller vindmøller. Netop vindmøller kan man lettere stille op i et industrikvarter, fordi der ikke er de samme afstandskrav, som der er i områder med boliger. Det giver mening ikke bare bevidstløst at flytte problemerne til landområder. Og i stedet for at plastre landskabet uden for byen til med solceller, kunne vi i stedet sørge for flere solceller i industrikvartererne. Derfor må vi spørge virksomhederne: Hvor mange solceller og vindmøller kan I stille op?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce