Annonce
Ugeavisen Kolding

Inge fra Kolding vil sikre interkønnedes rettigheder i Danmark

- Hun er faldet igennem maskerne i vores sundhedssystem, og det er så frustrerende, hvad der skal til, før vi bliver hørt, fortæller Inge Toft Thapprakhon om den situation, som hendes forlovede, Stephanie Stinne Skaaning, er havnet i som interkønnet, der ikke kan få foretaget de nødvendige operationer i Danmark.

Inge Toft Thapprakhon fra Kolding, som er forlovet med Stephanie Stine Skaaning, er gået aktivt ind i kampen for de interkønnedes rettigheder i Danmark.

Inge Toft Thapprakhon fra Kolding, der er forlovet med den interkønnede Stephanie Stine Skaaning, er frustreret over den måde, som det danske samfund behandler de interkønnede på.

Derfor er hun også på flere fronter gået aktivt ind i kampen for deres rettigheder. Hun er aktiv i gruppen Intersex Danmark, hun har sammen med sin forlovede oprettet en støttegruppe for trans- og interkønnede hos Frivillig Kolding, og så har hun forsøgt at råbe op over for politikerne i Folketinget.

Inge Toft Thapprakhon er nemlig nervøs for sin forlovedes skæbne, hvis hun ikke får foretaget de nødvendige køns-korrigerende operationer og behandlinger:

- Hun er faldet igennem maskerne i vores sundhedssystem, og det er så frustrerende, hvad der skal til, før vi bliver hørt, fortæller Inge Toft Thapprakhon.

Jeg anede ikke,

at det her foregik

Hun mødte Stephanie Stine Skaaning på en chatgruppe på nettet sidste år, og de så hinanden første gang ved Copenhagen Pride. Siden blev de blev forlovet 26. december sidste år, og i sommers flyttede Stephanie Stine Skaaning til en lejlighed i Kolding.

- Jeg anede ikke, at det her foregik, før jeg mødte Stephanie, siger Inge Toft Thapprakhon.

Blandt andet er parret også forargede over, at lægerne i dag opererer interkønnede til enten piger eller drenge, lige efter de er blevet født. Parret så hellere, at de interkønnede voksede op og selv kunne tilkendegive deres identitet, når de er store nok.

- Jeg var slet ikke klar over, at vi i Danmark opererede spædbørn, uden at vi kender deres køns-identitet, forklarer hun.

Kampen for et

almindeligt liv

I sin forlovedes tilfælde er problemstillingen en anden - nemlig at Stephanie Stine Skaaning ikke i Danmark kan få foretaget de nødvendige operationer og behandlinger, der kan få hende til at leve fuldkomment som en kvinde.

Derfor vil Inge Toft Thapprakhon også fortsætte det frivillige arbejde samt kampen for, at de interkønnede bliver hørt i den politiske verden:

- Fordi Stephanie er i mit liv, kæmper jeg for, at hin skal kunne få et helt almindeligt liv lige som alle andre, fastslår hun.

Ny gruppe i Kolding

Inge Toft Thapprakhon og Stephanie Stine Skaaning står på en ny transitionsgruppe, der er for både trans- og interkønnede fra hele Syddanmark.

Gruppen, der startede 1. oktober, er oprettet i samarbejde af Intersex Danmark i samarbejde med Frivillig Kolding.

Gruppen vil mødes med jævne mellemrum i Frivillig Koldings lokaler på Banegårdspladsen 2 i Kolding.

Gruppen har også en side på Facebook med navnet Transitionsgruppen, Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce