Annonce
Ugeavisen Kolding

Internationale studerende laver et fælles klædeskab

Svetlana Petrova og Giovanni Dal Zilio er to af de internationale studerende bag arrangementet. Svetlana har tidligere arrangeret lignende events i Bulgarien. Foto: Steffen Nielsen

Nyt tøjbytte-event i denne weekend skal forlænge tøjets levetid.

Annonce

Kolding: - Vi vil gerne give tøjet nyt liv og bekæmpe overforbrug. For det, der ikke længere kan bruges af én person, kan være værdifuldt for en anden.

Sådan beskriver Svetlana Petrova tankerne bag den tøjbyttefest, som hun og flere andre internationale studerende i Kolding har arrangeret på lørdag 17. marts.

Konceptet går i sin enkelthed ud på, at man kan medbringe op til 10 stykker tøj eller tilbehør, som man ikke længere bruger og derefter kan bytte sig til et tilsvarende antal. En designer gennemgår alt tøjet for at sikre kvaliteten, og det er muligt at få gode råd af en modeekspert, når man skal vælge sit nye tøj.

- Vi ser tøj, der stadig har mærker på, som folk bare har glemt, siger Svetlana.

Tøjbyttefest

Finder sted i Bygning 5 i Nicolai-komplekset lørdag 17. marts fra klokken 10 til 15.Man kan medbringe op til ti stykker tøj og får et tilsvarende antal billetter, der kan byttes til andres tøj eller tilbehør. Det er muligt at få hjælp af en modeekspert til at finde det rigtige tøj.

Tøj, der bliver tilovers, bliver overdraget til en designer, som laver nye kreationer af det.

Entre 30 kr. Se mere på facebook.com/bygning5.

Annonce

Samtale om bæredygtighed

Svetlana Petrova stammer fra Bulgarien, hvor hun en håndfuld gange har arrangeret tøjbyttefester med succes. Derfor håber hun, at Kolding vil tage godt imod konceptet.

- Vi håber på 100 mennesker, og det vil være fantastisk, hvis der kommer endnu flere, siger hun.

Ud over at give tøjet længere levetid, så håber de studerende bag arrangementet, at de kan skabe endnu mere fokus på bæredygtighed.

- Vi vil gerne bidrage til snakken om bæredygtighed. Cirkulær økonomi er et hot emne i Kolding lige nu, så jeg tror, at det er et godt tidspunkt at lave nogle initiativer med bæredygtighed, forklarer Svetlana, som håber senere at kunne lave en række workshops om emnet, hvis tilslutningen til tøjbyttefesten er god.

Annonce

Skal være rart

Italienske Giovanni Dal Zilio er også med i gruppen bag arrangementet. Han oplever, at der generelt er en stor vilje til at handle bæredygtigt. Det kræver dog, at det er nemt og sjovt, og derfor er gruppen af internationale studerende også klar med et helt lokale, hvor man kan sidde og snakke, drikke kaffe og spise kage og andre lækkerier.

- Oplevelsen skal være behagelig og hyggelig. Folk vil gerne gøre en forskel, men det skal være rart, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce